Wednesday, March 16, 2011
ၾကက္ဥတို႔ဟူး၊ ပုဇြန္ဟင္း
ဒီဟင္းကုိ လြန္ခဲ့တဲ့ ၅-၆ႏွစ္ေလာက္က ရန္ကုန္မွာရွိတဲ့ ထုိင္းဆိုင္ တစ္ဆိုင္မွာ စားဖူးခဲ့တာ။ ဘယ္လိုအရသာမ်ဳိးလဲဆိုတာ ေသခ်ာ မမွတ္မိေတာ့လို႔ မွန္းျပီး ခ်က္လိုက္ပါတယ္။
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ေျမွာင့္ကို ဇကာစိတ္စိပ္ထား၊ ၾကက္သြန္နီ ၁ဥကို ၈စိတ္စိပ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၂ပင္ကို ၂လက္မအရွည္ေလာက္ ျဖတ္ထားပါတယ္။
၂။ ၾကက္ဥ ၁လုံးကို ေခါက္ထားပါတယ္။
၃။ ပုဇြန္ကို ၁၅ေကာင္ကို အခြံခြာထားပါတယ္။
၄။ ၾကက္ဥတို႔ဟူးႏွစ္ေတာင့္ကို ေဖာက္ျပီး ၁လက္မ အထူေလာက္ အပိုင္းေလးေတြျဖတ္ျပီး၊ ဆီအိုးထဲ ဆီခပ္မ်ားမ်ားထည့္ျပီး အေပၚယံေလးေတြ ညိဳေရာင္သန္းေအာင္ ေၾကာ္ပါတယ္။ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ အက်က္ညီေအာင္ ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ဆီစစ္ျပီး ပန္းကန္နဲ႔ သတ္သတ္ဖယ္ထားပါ။ ဟင္းခ်က္ဖို႔ ဆီေတြက မ်ားေနမွာမို႔ လိုသေလာက္ပဲခ်န္ထားျပီး က်န္ဆီေတြကို ပန္းကန္တစ္လုံးနဲ႔ သတ္သတ္ဖယ္ထားပါ။
၅။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ဆီသတ္၊ က်က္ရင္ ၾကက္သြန္နီထည့္ေၾကာ္၊ ညိဳေရာင္သန္းလာရင္ ပုဇြန္ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။
၆။ ပုဇြန္က်က္ျပီဆိုရင္ ေရနည္းနည္းထည့္၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ ဆားသင့္ရုံထည့္ျပီး ၾကက္ဥကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္း အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ေလာင္းထည့္ျပီး ေမႊပါတယ္။
၆။ ျပီးရင္ ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥတိုဟူးထည့္၊ ေရာေမႊ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႔ငရုတ္ေကာင္းအုပ္ျပီး အဖုံးခဏပိတ္ထားပါ။ ခဏၾကာရင္ အနံ႔၊ အရသာနဲ႔ျပည့္စုံတဲ့ ၾကက္ဥတို႔ဟူး၊ ပုဇြန္ဟင္းတစ္ခြက္ကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
အိမ္မွာ ဘာဟင္းခ်က္ခ်က္ ဆီနည္းနည္းပဲသံုးေတာ့ ဟင္းေတြက သိပ္မလွဘူး ျဖစ္ေနတယ္။ ဒီဟင္းက ဆီနဲနဲပိုမ်ားရင္ ပိုေကာင္းမယ္ထင္ပါတယ္။ ေနာက္ျပီး ၾကက္ဥထည့္ပုံက ဆိုင္ေတြမွာလို အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္မေနဘူး။ ဘာလို႔လည္းဆိုတာလည္း မသိဘူး။ သိရင္ ေျပာျပေပးသြားၾကပါရွင္။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
အမွ်င္ျဖစ္ဖို႕က ၾကက္ဥေခါက္ထားတဲ႔ အရည္ကို အေပၚခပ္ျမင္႕ျမင္႕ေန နည္းနည္းခ်င္းေျဖးေျဖးေလး ေလာင္းခ်မွ ျဖစ္မယ္လုိ႔ ထင္ပါတယ္.. ကၽြန္မ မုန္႕ဟင္းခါး ဟင္းရည္ခ်က္ရင္ ခုလိုအေပၚကေန ေလာင္းခ်ပါတယ္.. ၾကက္ဥတိုဖူးကိုသိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္..
ReplyDeleteညီမေ၇
ReplyDeleteဟင္းထဲမွာ အ၇ည္ဆူဆူေလး ၇ွိေနမွ ျကက္ဥကအမ်ွင္ ျဖစ္တယ္။ ဆီမ်ား၇င္ ျကက္ဥေတြက လိပ္သြားျပီး အမ်ွင္မျဖစ္ေတာ.ဘူးလို.ထင္တယ္။
ကူးလဲဟင္းလွေအာင္မလုပ္တတ္ဘူး။ အရသာေကာင္းရင္ျပီးေရာစားလိုက္ တာဘဲ။။ း))
ReplyDeleteမေခ်ာနဲ႔ Anonymousကို ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ရွင္။ ေနာက္တစ္ခါ စမ္းလုပ္ၾကည့္ပါဦးမယ္။
ReplyDeleteမကူး.. အစ္မဟင္းေတြက ရုပ္မဆိုးပါဘူး။ အစ္မဆီက ဟင္းခ်က္နည္းေတြ လာလာၾကည့္ျပီး မစားဖူးတာေတြ လုပ္လုပ္ၾကည့္ဖူးတယ္။ စားေကာင္းတယ္ အစ္မ။ အဲ့ဒီ့အတြက္ အစ္မကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ၾကက္ဥကို ေခါက္တဲ့အခ်ိန္မွာလဲ ေရနဲနဲေရာထည့္ၿပီးမွ ပြေအာင္ေခါက္ထားပါ။ ဟင္းအိုးထဲကို ၾကက္ဥထည့္ခ်ိန္မွာလဲ အိုးထဲမွာ ေရဆူဆူရွိဖို႔လိုပါတယ္။ ထည့္တဲ့အခ်ိန္မွာ ပန္းကန္ကိုခပ္ျမင့္ျမင့္မွာထားၿပီး ေျဖးေျဖးေလးခ်င္းအမွ်င္ ဆြဲၿပီးထည့္ပါ။ အဲလိုထည့္ေနခ်ိန္မွာလဲ အိုးကိုအဆက္မျပတ္ေမႊေပးေနပါ။ အဲဒါဆို အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ဟင္းအိုးကို သိပ္အၾကာႀကီးဆက္မ တည္ပါနဲ႔ေတာ့။ တည္တာၾကာၿပီး ေရေျခာက္သြားရင္ဥကမာသြားၿပီး ျပန္ခဲသြားတတ္ပါတယ္။
ReplyDelete@Anonymous: Thank you very much! I'll try that next time I cook. :)
ReplyDelete