Wednesday, March 9, 2011

မုန္ညွင္းခ်ဥ္

မုန္ညွင္းခ်ဥ္လုပ္နည္းကို အန္တီခ်မ္းဘေလာ့ဂ္က ရလို႔ စမ္းလုပ္ၾကည့္တာပါ။ အဓိကဟင္းအျဖစ္ေရာ၊ ဟင္းအရံအျဖစ္ပါ ၾကဳိက္သလို စီမံလို႔ရျပီး ေခါက္ဆြဲျပဳတ္နဲ႔ တြဲစားလို႔လည္း အဆင္ေျပတာေၾကာင့္ ေတာ္ေတာ္သေဘာေတြ႔ပါတယ္။

၁။ အရင္ဆုံး မုန္ညွင္းရြက္ အစိမ္းေတြကို တစ္ရြက္ခ်င္းစီ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ႏြမ္းသြားေအာင္ တစ္ရက္ေလာက္ ေနလွန္းပါတယ္။

၂။ ေနလွန္းလို႔ ႏြမ္းသြားတဲ့ မုန္ညွင္းရြက္ေတြကို ခပ္ပါးပါးလွီးပါတယ္။ (က်မလွီးတာကေတာ့ သိပ္ပါးသြားသလိုပဲ။)

၃။ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ မုန္ညွင္းရြက္ေတြထဲကို ဆားသင့္ရုံထည့္ျပီး လက္နဲ႔ ေသခ်ာနယ္ရပါတယ္။ (ဆားကို ဟင္းခ်က္သေလာက္ပဲထည့္ဖုိ႔ တီခ်မ္းက မွာထားတာကို နည္းမွာစိုးလို႔ နဲနဲပိုထည့္လိုက္တာ က်မရဲ႕မုန္ညွင္းခ်ဥ္က နည္းနည္းေလးသြားတယ္။)

၄။ ဆားနဲ႔နယ္လို႔ ညီညီညာညာႏြမ္းသြားျပီဆိုရင္ ထမင္းလက္တစ္ဆုပ္ေလာက္ထည့္ျပီး သမေအာင္ ထပ္နယ္ပါတယ္။

၅။ ျပီးရင္ေတာ့ သိမ္းမယ့္ဗူးထဲကို မုန္ညွင္းရြက္ေတြကို ေသခ်ာေရညွစ္ျပီး သိပ္ထည့္ပါတယ္။ (က်မ ေနျပတာပဲ ေသခ်ာမႏြမ္းလို႔လားမသိ၊ ေရေတာ္ေတာ္ထြက္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေရေသခ်ာညွစ္ရပါတယ္။)

၆။ မုန္ညွင္းရြက္ေတြကို ဗူးထဲသိပ္ျပီးေတာ့ အေပၚယံ ဆားနည္းနည္းျဖဴးပါတယ္။

၇။ ဆားျဖဴးျပီးေတာ့ ေသာက္ေရေအးကို အရြက္ေတြအကုန္ျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ပါတယ္။

၈။ ႏွစ္ရက္ေလာက္ ေနျပလိုက္ရင္ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ရပါျပီ။ (က်မကေတာ့ ေနျပဖို႔ေမ့သြားလို႔၊ အိမ္ထဲမွာ ဒီအတိုင္းထားရင္းနဲ႔ ခ်ဥ္သြားပါတယ္။ :D)

No comments:

Post a Comment