Wednesday, March 16, 2011

ၾကက္ကင္သုပ္


ဒီေန႔ညေန အိမ္နားမွာ ၾကက္သားကင္ဆိုင္ေတြ႕တာနဲ႔ ၾကက္ကင္သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္ကင္သုပ္က ၾကက္ကင္ကို ဝယ္ျပီး သူ႕မွာပါတဲ့ အခ်ဥ္ရည္နဲ႔သုပ္တာမို႔ ကိုယ္တိုင္ဘာမွ လုပ္ဖို႔မလိုသေလာက္ပါပဲ။ ကိုယ့္ဘာသာလုပ္စားမယ္ဆိုရင္ လုပ္စားလို႔ရေအာင္ ၾကက္ကင္နည္းနဲ႔ အခ်ဥ္လုပ္နည္းကို ေအာက္မွာ ေရးထားပါတယ္။

၁။ အရင္ဆုံး ေဂၚဖီနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးလွီးပါတယ္။

၂။ ၾကက္သားကင္ကို အရုိးဖယ္ျပီး အသားေတြကို မွ်င္ထားပါတယ္။

၃။ ေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သားကင္တို႔ကို နယ္မယ့္ ဇလုံထဲထည့္ျပီး အခ်ဥ္ရည္၊ ဆီအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္သင့္ရုံ၊ ဆားသင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ပါ။ လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ အရသာရွိတဲ့ ၾကက္ကင္သုပ္တစ္ပြဲကို သုံးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။

ၾကက္ကင္လုပ္နည္း

ခရုဆီအနည္းငယ္၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းသင့္ရုံနဲ႔ ၾကက္သားကို ႏွံ႔ေအာင္ နယ္ျပီး ခဏႏွပ္ထားျပီး ovenထဲထည့္၊ ၅မိနစ္ကင္၊ ျပီးရင္ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ျပီး ၅မိနစ္ထပ္ကင္ေပးပါ။ အနံ႔ေမႊးလာျပီး ညိဳေရာင္သန္းလာရင္ ရပါျပီ။

အခ်ဥ္လုပ္နည္း

မန္က်ည္းမွည့္ရည္ခပ္က်ဲက်ဲေလးထဲကို ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႔၊ ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ဳိမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေဖ်ာ္လိုက္ရင္ ၾကက္ကင္ (သို႔) ၾကက္ကင္သုပ္နဲ႔ စားဖို႔ အခ်ဥ္ရည္ ရပါျပီ။

5 comments:

  1. ၾကက္ကင္သုပ္စားသြားတယ္ဗ်ိဳ႕ဘယ္သူမွမစားရေသးဘူး
    ထင္တယ္၊ဦးဖယ္ထာခဲ႕တယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  2. ၾကက္ကင္သုပ္လာစားပါတယ္.. :)

    ReplyDelete
  3. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)March 16, 2011 at 4:28 PM

    အေပၚက ၂ေယာက္စားလို႔ကုန္ျပီထင္ရဲ႕
    ရွိတာစားသြားမယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြခ်ည္း က်န္တယ္ ထင္တယ္....
    း)

    ReplyDelete
  4. သူေျပာေတာ့လဲ လြယ္လိုုက္တာ
    ၾကက္ကင္က

    ReplyDelete
  5. မေငြစႏၵာ၊ မဆန္နီ - အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္ပါရွင္။ :)

    မေခ်ာ - အမ်ားၾကီး သုပ္ထားပါတယ္အစ္မ။ က်န္ဦးမွာပါ။ :)

    အန္တီခ်မ္း - အလြယ္နည္းကိုး။ လြယ္မွာေပါ့။ :D

    ReplyDelete