Wednesday, March 9, 2011
ဝက္သား၊ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္
ဒီေန႔ေတာ့ အိမ္ထမင္းမစားရတာ ၾကာျပီမို႔ ခံတြင္းျမိန္ဟင္းအျဖစ္ အဆင္သင့္ခ်ဥ္ထားတဲ့ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ကို ဝက္သားနဲ႔ ေရာေၾကာ္ပါတယ္။
၁။ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္နဲ႔ ဝက္သားကို ပါးပါးလွီးပါတယ္။
၂။ ဝက္သားကို ဆားအနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္အနည္းငယ္ထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ထားပါတယ္။
၃။ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ကို ထည့္ေၾကာ္ခ်င္သေလာက္ ထုတ္ထားပါတယ္။
၄။ ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီက်က္ရင္ ဝက္သားကို နီေအာင္ေၾကာ္၊ ျပီးရင္ မုန္ညွင္းခ်ဥ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ထည့္၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။ အားလုံး သမသြားရင္ ရပါျပီ။ ဝက္သား၊ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္က အၾကာၾကီး ေၾကာ္စရာမလိုပါဘူး။
ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ နံနံပင္နံ႔ေလး သင္းေနတဲ့ ဝက္သား၊ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္ကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
* မုန္ညွင္းခ်ဥ္ကို ဆီစိမ္း၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ အခ်ဳိမႈန္႔ေလးနည္းနည္းနဲ႔ သုပ္စားရင္လည္း စားေကာင္းပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
မုန္ညွင္းခ်ဥ္က ကိုယ္တိုင္လုပ္တာလားဟင္ း)
ReplyDelete၀က္သားမုန္ညွင္းခ်ဥ္ၾကိဳက္တယ္..
မစားျဖစ္တာၾကာျပီ. ခုေတာ႔သတိရသြားတယ္..
@Ma Chaw: မုန္ညွင္းခ်ဥ္လုပ္နည္းက ေအာက္မွာ ေရးထားပါတယ္။ အန္တီခ်မ္းရဲ႕နည္းနဲ႔ လုပ္ထားတာ။ တစ္ခါလုပ္ျပီး အၾကာၾကီးအစားခံလို႔ အရမ္းအဆင္ေျပတယ္။ :)
ReplyDelete