Wednesday, April 6, 2011

အီတလီေခါက္ဆြဲ (သို႔) Spaghetti



ရန္ကုန္က စားစရာေတြ အမ်ားၾကီး ေရာက္ေနတာရယ္၊ ညီမတစ္ေယာက္ ေရာက္ေနလို႔ အျပင္ထြက္တာမ်ားျပီး အျပင္မွာ အစားမ်ားေနတာရယ္ေၾကာင့္ အိမ္မွာ ဟင္းသိပ္မခ်က္ျဖစ္တာေတာင္ ၾကာျပီ။ ခ်က္စားျဖစ္ရင္လည္း ကိုယ္တိုင္ခ်က္တာမဟုတ္ဘဲ ညီမကပဲ ခ်က္ေနတာမိို႔ သူ႕ခ်က္နည္းက အဆန္းျဖစ္ေနတာေၾကာင့္ ပို႔စ္မတင္ျဖစ္ေတာ့ဘူး။

ဒီေန႔ေတာ့ အိမ္မွာ ညီမက ခ်က္ေပးလို႔ Spaghetti စားျဖစ္ၾကပါတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့ သူ႔ကို ခ်က္နည္းေမးျပီး ပုံေလးနဲ႔တြဲျပီး တင္လိုက္ပါတယ္။

၁။ ၾကက္သားကို ေတာက္ေတာက္စင္း၊ မႈိကို ေသးေသးေလးေတြ လွီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။

၂။ ဟင္းအိုးထဲကို ဆီနည္းနည္းထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ပါတယ္။ (သူမ်ားေတြက သံလြင္ဆီထည့္ၾကပါတယ္။ အိမ္မွာေတာ့ ဆန္ဆီပဲ ရွိလို႔ ရွိတာေလးပဲ ထည့္လိုက္ပါတယ္။) ၾကက္သြန္ျဖဴေလးေတြ နည္းနည္းညိဳလာရင္ ၾကက္သားနဲ႔ မႈိထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထည့္ျပီး က်က္ေအာင္ ဆီသတ္ပါ။

၃။ အသားေတြ၊ မႈိေတြက်က္ျပီဆိုရင္ သံဗူးခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထည့္ျပီး နည္းနည္းေျခာက္ေအာင္ ေမႊပါတယ္။ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ ခ်က္တဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ထည့္လည္း ရပါတယ္။ က်မကေတာ့ မလုပ္ဖူးပါ။ လုပ္လည္း မလုပ္တတ္ေသးပါဘူး။

၄။ ျပီးရင္ Spaghetti ေဆာ့စ္ တစ္ပုလင္းလုံးထည့္ျပီး ဆက္ေမႊပါ။ လိုခ်င္တဲ့ အပ်စ္အက်ဲအလိုက္ ေဆာ့စ္ကို ျပဳျပင္ပါတယ္။ ေဆာ့စ္ရျပီဆိုရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး သင့္ရုံကို ဗိုက္ေဖာက္ထည့္ျပီး ပူစီနံၾကိဳက္တတ္ရင္ ေနာက္ဆုံးမွာ ပူစီနံရြက္ေလးေတြ အုပ္ျပီး မီးပိတ္လို႔ ရပါျပီ။ ေအးျပီဆုိရင္ ပိုေနတဲ့ အႏွစ္ေတြကို ဗူးေလးနဲ႔ ခပ္ျပီး ေနာင္စားခ်င္ရင္ ေႏႊးစားဖို႔ သိမ္းထားလို႔ရပါတယ္။

၅။ Spaghetti ေခါက္ဆြဲကိုေတာ့ အေသးဆုံးေလးေတြပဲ သုံးပါတယ္။ အဲဒါေလးေတြနဲ႔ စားရတာ ပိုအရသာရွိတယ္ ထင္လို႔။

၆။ စားခ်င္သေလာက္ ေခါက္ဆြဲထဲကို ေဆာ့စ္သင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ျပီးတဲ့အခါ အင္မတန္စားေကာင္းတဲ့ Spaghetti ကို စိတ္ၾကိဳက္သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီရွင္။

3 comments:

  1. ခဏခဏ ခ်က္စားၿဖစ္တယ္....အရမ္းေကာင္း သလို အရသာလဲ ရွိ လြယ္လဲလြယ္လို႕...ေလမမ...အခုေတာင္ စားခ်င္လာၿပိ..:P

    ReplyDelete
  2. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)April 6, 2011 at 7:08 PM

    ခ်ိစ္ေလးပါ ထည္႔လိုက္ရင္ အီဆိမ္႔ျပီး စားလို႕ပိုေကာင္းတယ္။
    သူငယ္ခ်င္း၀ယ္ပို႕ေပးလို႔ အရင္ကေတာ႕ မၾကာခန လုပ္စားျဖစ္တယ္
    ခုေတာ႔ မစားတာၾကာျပီ
    ပံုေလးျမင္ေတာ႔ စားခ်င္စိတ္ တဖြားဖြားေပၚလာတယ္

    ReplyDelete
  3. @Ma Angel: စားခ်င္သေလာက္ စားသြားပါရွင္..။ =)

    @Ma Chaw: ေနာက္ဆို ခ်ိစ္ေလးထည့္ျပီး စမ္းခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္ အစ္မ။ ဒါက အိမ္မွာ ပထမဆုံးခ်က္စားဖူးတာဆိုေတာ့ ဘယ္လိုလုပ္ရလဲ သိပ္မသိေသးဘူး။ စာေတြလိုက္ဖတ္ျပီး ခ်က္နည္းေတြ လိုက္မွတ္ရဦးမယ္။ :)

    ReplyDelete