Thursday, April 7, 2011

မႈိေထာင္း


မိႈေထာင္းက က်မ အႏွစ္သက္ဆုံး အစားအစာေတြထဲက တစ္ခုပါ။ အခုေတြး အခုစားခ်င္တဲ့ အစာမ်ဳိး။ ေနာင္ခိုင္ျမိဳ႕ကို ေရာက္တုန္းက စစားဖူးခဲ့တာ။ သူတို႔ ေရာင္းတာက က်မလုပ္တာထက္ အမ်ားၾကီး ပိုေကာင္းပါတယ္။ က်မကေတာ့ စားခဲ့ရတဲ့ အရသာအတိုင္း မွန္းဆျပီးလုပ္ထားတာမို႔ ပါဝင္ပစၥည္းနဲ႔ လက္ဆေတြ ကြာပါလိမ့္မယ္။

၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ (ဥအေသး)နဲ႔ ငရုတ္သီး အစိမ္းေတာင့္ေတြကို က်က္သြားေအာင္ ေလွာ္ပါတယ္။ ျပဳတ္ျပီး၊ ေရစစ္ျပီး ေျခာက္ေအာင္ ေလွာ္ရင္လည္း အဆင္ေျပမယ္ ထင္ပါတယ္။

၂။ ငါးေသတၱာဗူးထဲက ငါးကို ေရေဆး၊ အရုိးဖယ္၊ ေခ်ျပီး ေျခာက္ေအာင္ ေလွာ္ထားပါတယ္။ ကိုယ္ႏွစ္သက္ရာငါးကို ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔သင့္ရုံ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းအနည္းငယ္ ပါးပါးလွီးထည့္၊ ဆႏြင္းပါေလကာေလးထည့္ျပီး ေရခန္းျပဳတ္၊ အသားႏႊင္ထားတာ ထည့္ရင္လည္း ရပါတယ္။

၃။ မႈိကို (စားခ်င္တဲ့မိႈအမ်ဳိးအစား၊ ေကာက္ရိုးမိႈတုိ႔.. ေငြႏွင္းမႈိတို႔ကေတာ့ သိပ္ႏုေတာ့ အဆင္ေျပပါမလား မသိ။)ခပ္ေသးေသးတုံး၊ ဆီပါေလကာ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထည့္ျပီး ေရစပ္စပ္ေလးနဲ႔ ဆီက်န္၊ ေရက်န္ေလး က်က္ရုံ ခ်က္ထားပါတယ္။

၄။ ေလွာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ငရုတ္သီးေတြကို အတတ္ႏိုင္ဆုံး ညက္ေအာင္ ေထာင္းရပါတယ္။ က်မေထာင္းတာေတာ့ သိပ္မညက္ပါဘူး။

၅။ ျပီးရင္ ငါးထည့္ျပီး ဆက္ေထာင္း၊ ငံျပာရည္သင့္ရုံထည့္၊ သံပုရာသီး တစ္လုံး အရည္ညွစ္ထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္၊ ခ်က္ထားတဲ့ မႈိထည့္ျပီး နဲနဲေထာင္း၊ သမေအာင္ေမႊျပီးရင္ အရမ္းကို စားေကာင္းတဲ့ မႈိေထာင္းကို ရပါျပီ။

6 comments:

  1. မႈိေထာင္း ကို အခုမွ ၾကားဖူးတာဗ်...။
    ေကာင္းမဲ့ ပံုပဲဗ်... စားခ်င္စရာေလး..
    လာျပီး အားေပးပါတယ္ဗ်..
    ေက်းလက္သားေလး

    ReplyDelete
  2. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)April 7, 2011 at 6:18 PM

    ျမင္တာနဲ႔ စားေကာင္းမွာ သိပါရဲ႕
    စားခ်င္စရာေလး
    ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားခ်င္လိုက္တာ

    ReplyDelete
  3. အခုမွပဲ သိေတာ့တယ္ အဲလိုစားရေကာင္းမွန္းေတာင္ သိဘူးမမရ..
    အဟီး အဲလို စြယ္စံုရတာေလ...:D
    နည္းနည္းေကၽြးပါလားဟင္..:P

    ReplyDelete
  4. ကဲ.. ဒီေန႔ပဲ မိႈေထာင္းစားလိုက္ေတာ့မယ္.. မိႈေတြရွိေနတာနဲ႔ အေတာ္ပဲ.. :)

    ReplyDelete
  5. အရမ္းၾကိဳက္တဲ႕ ဟင္းေလးပါဘဲ :)

    ReplyDelete
  6. အခုမွၾကားဖူးတာ လုပ္စားဦးမယ္

    ReplyDelete