Tuesday, February 15, 2011

ဝက္သားလုံး ေဂၚရခါးညြန္႔ ဟင္းခ်ဳိ



ေဂၚရခါးညြန္႔ကို ေၾကာ္ေၾကာ္၊ ခ်က္ခ်က္ အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္။ ရန္ကုန္မွာဆို ဗိုလ္ခ်ဳပ္ေစ်းဘက္သြားမွ ေတြ႔ရတတ္တယ္။ ဒီမွာေတာ့ အျမဲရွိလို႔ စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ စားလို႔ရလို႔ ေပ်ာ္ပါတယ္။

သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က ေဂၚရခါးညြန္႔ကို အမဲသားလုံးနဲ႔ ေခါက္ဆြဲထည့္ျပီး ခ်က္ေကၽြးဖူးတာကစျပီး အရမ္းၾကိဳက္သြားတာပါ။ ကိုယ့္ဘာသာခ်က္ေတာ့ တစ္ျခား အသားေတြနဲ႔ ခ်က္ရင္း ဝက္သားၾကိတ္သားက ဝယ္ရလြယ္ျပီး အရသာလည္းရွိလို႔ ဝက္သားလုံးနဲ႔ ပိုခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။

၁။ ေဂၚရခါးညြန္႔ကို အမွ်င္ေတြ ဖယ္ျပီး အရြက္ေရာ၊ အရုိးပါ သင္ထားပါတယ္။

၂။ ဝက္သား ၾကိတ္သားကို အေၾကာ္မႈန္႔ (သို႔) ေကာ္မႈန္႔ နဲနဲထည့္ျပီး ေရာနယ္ထားပါတယ္။ (ဒီက ဝက္သား ၾကိတ္သားေတြက အရသာ ပါျပီးျဖစ္လို႔ ဘာမွ ထပ္မထည့္ပါ။ မပါေသးရင္ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔သင့္ရုံထည့္ျပီး နယ္ထားပါ။)

၃။ ၾကက္ဥတစ္လုံးကို ပန္းကန္လုံးတစ္လုံးထဲထည့္ျပီး ေခါက္ထားပါ။

၄။ ခေနာတံဆိပ္ ဝက္သားမႈန္႔ ၂တုံးထည့္ျပီး ေရေႏြးအိုးတည္ထားပါတယ္။

၅။ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ေကာ္မႈန္႔နဲ႔ ေရာနယ္ထားတဲ့ ဝက္သားေတြကို ဟင္းခတ္ဇြန္းနဲ႔ တစ္ဇြန္းခ်င္း ခပ္ျပီး အိုးထဲ ထည့္လိုက္ရင္ ေၾကးအိုးဆိုင္ေတြကလို ဝက္သားလုံးေလးေတြ ျဖစ္သြားပါတယ္။

၆။ ဝက္သားလုံးေတြ အကုန္ အိုးထဲ ထည့္ျပီးရင္ ခဏပြက္ေအာင္ထားျပီး ပြက္ရင္ သင္ထားတဲ့ ေဂၚရခါးညြန္႔ေတြ ထည့္ပါတယ္။

၇။ ေနာက္တစ္ခါ ထပ္ပြက္ရင္ ေဂၚရခါးညြန္႔ေတြ က်က္ပါျပီ။ အဲ့ဒီ ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ဟင္းရည္ထဲကို ေခါက္ထားတဲ့ၾကက္ဥေတြ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေလာင္းထည့္ျပီး တစ္ခ်ိန္ထဲမွာ ဟင္းရည္အိုးကို ေမႊေပးေနပါ။ ၾကက္ဥက ခ်က္ခ်င္းက်က္တာမို႔ ထည့္ျပီးတာနဲ႔ သုံးေဆာင္လို႔ ရပါျပီ။

ငရုတ္ေကာင္းၾကိဳက္တတ္ရင္ ဟင္းခ်ဳိကို ပန္းကန္ထဲ ထည့္ျပီးမွ ႏွစ္သက္သေလာက္ ပမာဏထည့္လို႔ ရပါတယ္။

3 comments:

  1. ေဂၚရခါးရြက္ စားခ်င္လာျပီ.. ဒီမွာေတာ့ ၀ယ္မရတာနဲ႔ မစားရတာ ၾကာျပီ..

    ReplyDelete
  2. ၀က္သားနံ႔မနံေအာင္ဘာေတြထည့္လဲဟင္

    ReplyDelete
  3. ၀က္သားနံ႔မနံေအာင္ဘာေတြထည့္သလဲဟင္

    ReplyDelete