Sunday, February 6, 2011

ဗယာေၾကာ္



အရင္က ဗယာေၾကာ္ကို အျမဲတမ္း အသင့္သုံး အမႈန္႔ေတြန႔ဲပဲ ေၾကာ္ဖူးတာ။ ဒီတစ္ခါေတာ့ ကိုယ္တိုင္ အစအဆုံးလုပ္ျပီး စမ္းေၾကာ္ၾကည့္ပါတယ္။

၁။ အရင္ဆုံး ကုလားပဲေတြကို ဂဲဖယ္ျပီး မုန္႔ဖုတ္တဲ့ ေဆာ္ဒါ ဇြန္းဖ်ားေလးနဲ႔ နည္းနည္းထည့္ျပီး တစ္ည ေရစိမ္ထားပါတယ္။

၂။ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ညကတည္းက ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ နဲနဲေျခာက္ေအာင္လို႔ပါ။ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ကိုလည္း အခြံခြာထားလိုက္ပါတယ္။



၃။ ေနာက္တစ္ေန႔ မနက္ဆိုရင္ ညက ေရစိမ္ထားတဲ့ ပဲေတြ ပြလာျပီမို႔ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး၊ ဂ်င္းနဲ႔ ေရာေထာင္းပါတယ္။ ေတာ္ေတာ္ေလး ညက္ေအာင္ ေညာင္းေနေအာင္ ေထာင္းရပါတယ္။ (ေနာက္တစ္ခါေတာ့ Blenderထဲ ထည့္ၾကိတ္တာ၊ ဒါမွမဟုတ္ အသင့္သုံး အမႈန္႔ပဲ သုံးပါေတာ့မယ္။ ေထာင္းရတာ အရမ္းကို ပင္ပန္းပါတယ္။)



၄။ နံနံပင္ကို ပါးပါးလွီးပါတယ္။ (တကယ္က ပူစီနံ ထည့္ရင္ ပိုလိုက္ပါတယ္။ မရွိလို႔ ရွိတာပဲ ထည့္လိုက္ပါတယ္။)

၅။ ေထာင္းထားတဲ့ ပဲကို ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္၊ အေၾကာ္မႈန္႔၊ မဆလာ၊ ဆား အနည္းငယ္၊ ေရနည္းနည္းနဲ႔ ေရာျပီး သမေအာင္ နယ္ပါတယ္။ (ေရထည့္တာ နည္းနည္းမ်ားသြားလို႔ အေၾကာ္မႈန္႔ကို အျဖည့္အေနနဲ႔ ထည့္လိုက္ရပါတယ္။ ပုံမွန္ဆို မထည့္ဘူးလို႔ ထင္ပါတယ္။ သူမ်ားဘေလာ့ဂ္ေတြမွာ လိုက္ရွာဖတ္လိုက္ပါဦးမယ္။ :))



၆။ ဆီအိုးထဲကို ဆီခပ္မ်ားမ်ားထည့္ျပီး ဆီပူလာရင္ ဇြန္း၂ေခ်ာင္းသံုးျပီး ဗယာေၾကာ္ေတြကို အေနေတာ္ အရြယ္အစားရေအာင္ အိုးထဲကို စီထည့္ပါတယ္။

၇။ ဗယာေၾကာ္ေတြကို ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးျပီး အက်က္ညီရင္ ဆယ္လို႔ရပါျပီ။

တကယ္ေတာ့ ဗယာေၾကာ္ကို အရင္တစ္ခါကလည္း ေၾကာ္ဖူးပါတယ္။ ခုတစ္ခါ ကိုယ္တိုင္ေထာင္းျပီး ေၾကာ္တာမို႔ မွတ္တမ္းတင္လိုက္ခ်င္လို႔ ပို႔စ္အျဖစ္ ထပ္ေရးလိုက္ပါတယ္။

3 comments:

  1. ဗယာေၾကာ္ ၾကိဳက္တယ္
    ဗယာေၾကာ္မႈန္႔ေတာ့ ကိုယ္တို႔ဖက္မွာ
    မရဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ၾကိတ္ျပီး ေၾကာ္စားတယ္။

    ReplyDelete
  2. ကူးလဲၾကိဳက္တယ္.. ဒါေပမယ့္ ကိုယ္တိုင္ေၾကာ္တာ ready-made နဲ႔ဘဲေၾကာ္ေတာ့စားမေကာင္းဘူး..
    အစဆံုးလဲလုပ္ဖို႔က မလြယ္ျပန္ဘူးရယ္..

    ReplyDelete
  3. ဗယာေၾကာ္ၾကိဳက္တယ္..ကိုယ္တိုင္လည္းေၾကာ္တာမေကာင္းဘူး..စားသြားတယ္အမ်ားၾကီးပဲ..

    ReplyDelete