Monday, February 14, 2011
အသုပ္စုံ
အားလပ္ရက္ တစ္ရက္မွာ လုပ္စားျဖစ္ခဲ့တဲ့ အသုပ္စုံေလးပါ။ အသုပ္စုံက ထည့္ရတဲ့ အမယ္ေတြမ်ားလို႔ ပုံမွန္ အလုပ္သြားရတဲ့ရက္မ်ဳိးမွာ လုပ္ရင္ ကရိကထမ်ားလို႔ ပိတ္ရက္ေစာင့္ျပီး လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
၁။ အရင္ဆုံး အာလူးနဲ႔ ၾကက္ဥကို ျပဳတ္၊ အခြံခြာ၊ ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
၂။ ပဲျပား ၁ျပားကို အတုံးေလး ၈တုံးျဖစ္ေအာင္ပိုင္း၊ ဆား၊ဆႏြင္းနယ္၊ ဆီပူပူမွာ ေၾကာ္ျပီး ခပ္ပါးပါးျဖစ္ေအာင္ ကတ္ေၾကးနဲ႔ ညွပ္ထားပါတယ္။
၃။ ပဲပင္ေပါက္၊ ေခါက္ဆြဲ နဲ႔ ပဲၾကာဇံတို႔ကို ျပဳတ္၊ ေရေအးစိမ္၊ ေရျပန္စစ္ျပီး တစ္ပုံစီ ပုံထားပါတယ္။
၄။ ထမင္းကို လိုသေလာက္ယူ၊ ျပဳတ္ထားတဲ့ အာလူး၊ ၾကက္ဥ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ေခါက္ဆြဲ၊ ပဲၾကာဇံ နဲ႔ ပဲျပားေၾကာ္ ထည့္စားခ်င္သေလာက္ယူ၊ ေျမပဲေလွာ္ (ရႈပ္လို႔ မေထာင္းဘဲ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ေထာင္းရင္ေတာ့ ပိုစားေကာင္းမွာ။)၊ ပဲမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႔၊ ဆီခ်က္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္လိုက္ရင္ စားေကာင္းတဲ့အသုပ္စုံတစ္ပြဲ ရပါျပီ။
အသုပ္စုံနဲ႔စားဖို႔ ဟင္းခါးမခ်က္ဘဲ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ပဲ ႏွစ္ပါးသြားလိုက္ပါတယ္။ :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
အသုပ္စံုေလးစားခ်င္ေနပါတယ္
ReplyDelete