Tuesday, February 15, 2011

ပဲၾကာဇံ ပုစြန္သုပ္



ျပီးခဲ့တဲ့ႏွစ္က ေမြးေန႔မွာ ခ်က္ခဲ့တဲ့ ဟင္းေတြထဲက တစ္မ်ဳိးပါ။ လုပ္ရတာ သိပ္လြယ္ျပီး စားလို႔လည္း ျမိန္ပါတယ္။

၁။ ပဲၾကာဇံကို မိနစ္ ၂၀ေလာက္ ေရစိမ္ထားျပီး ၾကာဇံေပ်ာ့လာရင္ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ ခဏထည့္စိမ္၊ က်က္ရင္ ေရေအးနဲ႔ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။ ျပီးရင္ အရြယ္ေတာ္ ျဖတ္ထားပါ။

၂။ ပုစြန္ကို အခြံခြာျပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ ခဏထည့္စိမ္ျပီး မက်က္တက်က္အေနမွာ ဆယ္ထားပါ။ (ပင္လယ္စာေတြက သိပ္က်က္သြားရင္ စားမေကာင္းဘူးလို႔ ထင္လို႔။)

၃။ နံနံပင္ကို အရြက္သင္ျပီး နဲနဲေသးေအာင္ ညွပ္ထားပါ။

၄။ ငရုတ္သီးစိမ္း စားလိုသေလာက္ကို ပါးပါးလွီး၊ သံပုရာရည္ညွစ္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊထားပါ။

၅။ နယ္မယ့္ ဇလုံထဲကို ပဲၾကာဇံ၊ ပုစြန္၊ နံနံပင္နဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း သံပုရာရည္ေဆာ့ထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ပါ။ အရသာ အေပါ့အငံျမည္းျပီး လိုတာ ထပ္ျဖည့္ပါ။ အသုပ္က သိပ္ေျခာက္ေနမွာစိုးရင္ ေရေႏြးေလး နည္းနည္းထည့္ပါ။ ဆီမပါတဲ့ ခံတြင္းျမိန္ေစမယ့္ ပဲၾကာဇံ ပုစြန္သုပ္ တစ္ပြဲ ရပါျပီ။

2 comments: