Thursday, September 2, 2010
ဝက္နံရုိး ေခါက္ဆြဲျပဳတ္
အေရွ႕ကပို႔စ္မွာ ေရးထားသလိုပဲ ဒီတစ္ေလာေတာ့ တစ္ေယာက္ထဲမို႔ ဟင္းေသခ်ာခ်က္ျဖစ္မွာ မဟုတ္ဘူး ထင္တယ္။ သူငယ္ခ်င္းေတြ လာလည္ရင္ေတာ့ ခ်က္ေကၽြးျဖစ္တာေတြကို တင္ပါမယ္။
ဒီတစ္ခါလည္း လြယ္ေအာင္ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ပဲ လုပ္စားလုိက္တယ္။ ဒါေပမယ့္ Ready made ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ကို ဒီအတိုင္းသတ္သတ္မစားခ်င္လို႔ အိမ္မွာရွိတာေလးေတြ ထည့္ျပီး လုပ္လိုက္ပါတယ္။
အရင္ဆုံး ဝက္နံရိုးကို ၾကက္သားမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ ေရာနယ္ထားလိုက္တယ္။
ကညြတ္ (Esparagus)ကို ဆီပူအိုးထဲထည့္၊ ဆားေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး လွိမ္႔လိုက္တယ္။ က်က္ရင္ ဆယ္ျပီး က်န္တဲ့ဆီနဲ႔ ဝက္နံရိုးထည့္ေၾကာ္လိုက္တယ္။
ဝက္နံရိုးက်က္ေတာ့ ဆယ္ယူျပီး အုိးထဲကို ေရထည့္၊ ပြက္ေတာ့ ေခါက္ဆြဲထည့္ျပဳတ္၊ ေခါက္ဆြဲက်က္ရင္ ဆယ္ျပီး ျပဳတ္ထားတဲ့ေရေတြသြန္လိုက္ပါတယ္။ Chemical ေတြမ်ား သက္သာမလားလို႔။
ျပီးရင္ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္အတြက္ ဟင္းရည္အိုးတည္ပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲထုပ္မွာပါတဲ့ အစာပလာေတြထည့္၊ ဝက္နံရိုးထည့္ျပဳတ္၊ ပြက္ေတာ့ ေခါက္ဆြဲထည့္၊ ကညြတ္ထည့္ျပီး မီးပိတ္လိုက္ပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ တစ္ပန္းကန္ရပါျပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment