Thursday, September 2, 2010
ဝက္သား ၾကာဇံေၾကာ္
အစ္မေတာ္ ျမန္မာျပည္ျပန္လို႔ အိမ္မွာ တစ္ေယာက္ထဲဆိုေတာ့ အရင္လို ေထြေထြထူးထူး မခ်က္ေနေတာ့ဘဲ လြယ္ကူရာ လြယ္ကူေၾကာင္း ၾကာဇံပဲ ေၾကာ္စားလုိက္တယ္။
က်မၾကာဇံေၾကာ္ရင္ အိမ္ကလူေတြကလြဲလို႔ သူမ်ားေတြက သိပ္မၾကိဳက္ၾကဘူး။ ဆီသိပ္မပါလို႔။ အိမ္မွာက တစ္အိမ္လုံး ဆီသိပ္မၾကိဳက္လို႔ ဘာပဲခ်က္ခ်က္ ဆီကို လိုတာထက္ ပိုမထည့္ျဖစ္ဘူး။
ဒီၾကာဇံေၾကာ္က အလြယ္ေၾကာ္ထားတာဆိုေတာ့ လုပ္ရတာ အင္မတန္ျမန္ပါတယ္။
ပဲေတာင့္ရွည္ - ပါးပါးလွီး၊ ဝက္သား - ခပ္ေသးေသးပါးပါးလွီး၊ ၾကက္ဥတစ္လုံး ေခါက္ထား၊ ၾကက္သားမႈန္႔ထည္႔ျပီး အားလုံးေရာေမႊထားပါတယ္။
ၾကာဇံကို ေၾကာ္မေလာက္ယူျပီး ေရစိမ္ထားပါ။
ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီပူလာရင္ အရသာထည့္ျပီး ေရာေမႊထားတဲ့ ပဲသီး၊ ဝက္သားနဲ႔ ၾကက္ဥကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။ က်က္ရင္ ၾကာဇံထည့္၊ ပဲငံျပာရည္ သင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊပါ။ ၾကာဇံက်က္ရင္ မီးပိတ္၊ အဖုံးအုပ္ထားလုိက္ပါ။
စားဖုိ႔ အဆင္သင့္ ၾကာဇံေၾကာ္တစ္အိုး ရပါျပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment