Tuesday, March 25, 2014

ေဂြးသီး ငပိခ်က္


ေစ်းမွာ ေဂြးသီးေတြေတြ႕တာနဲ႔ ေဂြးသီး ငပိခ်က္ ခ်က္ဖိုု႔ စိတ္ကူးရလိုု႔ အခုုလိုု ခ်က္လိုုက္ပါတယ္။


ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီေတြကိုု အခြံသင္၊ ေရေဆးထားပါတယ္။


ေဂြးသီးနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတိုု႔ကိုုလည္း ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ တုုံးထားပါတယ္။


အထက္ပါ အမယ္ ၄မ်ဳိးကိုု သတ္သတ္စီခြဲျပီး ၾကိတ္စက္နဲ႔ ၾကိတ္ထားပါတယ္။


ငရုုတ္သီးစိမ္း၊ ပုုဇြန္ေျခာက္နဲ႔ ငပိတိုု႔ကိုု ေရာေထာင္းပါတယ္။ ငပိေထာင္းဗူးက ေဒၚေရႊမိုုး သုုံးေနက်ကိုု မရွိလိုု႔ ရတဲ့ငပိေထာင္းဗူး သုုံးလိုုက္တာ နည္းနည္းခါးသြားပါတယ္။ ေနာင္ဆိုုရင္ေတာ့ မသုုံးခင္ အရင္ျမည္းၾကည့္မွ ျဖစ္မယ္။


ေဂြးသီးငပိခ်က္ ခ်က္ျပီး ျမည္းၾကည့္တာ မခ်ဥ္တာနဲ႔ အိမ္မွာ အသင့္ရွိေနတဲ့ ပန္းသီးရွာလကာရည္ကိုု ထည့္လိုုက္၊ ျမည္းလိုုက္နဲ႔ တစ္ဝက္ေလာက္က်ဳိးမွ အရသာ ကိုုယ္ၾကိဳက္တဲ့အေနရေတာ့တယ္။ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ျပီဆိုုေတာ့ ဟင္းအိုုးကိုု မီးပိတ္ျပီး ထားလိုုက္ပါတယ္။ 

ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ဆိုု သူ႔ခ်ည္းစားလည္း စားလိုု႔ေကာင္းတဲ့ ဟင္းရံတစ္ခြက္ပါ။





3 comments:

  1. သိပ္ၾကိဳက္ေပါ့။
    ဟင္းေလးေတြခ်က္တင္ပါေနာ္။ လာအားေပးတယ္အျမဲ။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  2. ဟုုတ္.. တင္မယ္ဆိုုျပီး ဟင္းခ်က္ရင္ ပုုံေတြေတာ့ ရိုုက္ထားမိတယ္.. ပုုံမွန္သာမတင္ျဖစ္တာ။

    ခုုလိုု ျပတ္ေတာင္း ျပတ္ေတာင္းပဲ တင္ျဖစ္ေနတာကိုု လာအားေပးတာ ေက်းဇူးပါ အိုုင္အိုုရာ.. =)

    ReplyDelete
  3. ကျေးဇူးတင်ပါတယ်

    ReplyDelete