Thursday, June 3, 2010

ဝက္နံရိုးဆန္ျပဳတ္



တစ္ခါတုန္းက ဆယ္ေက်ာ္သက္ေကာင္မေလးႏွစ္ေယာက္ ကြန္ပ်ဴတာသင္တန္းေက်ာင္းတစ္ခုမွာ ဆရာမအျဖစ္ အတူတူ အလုပ္လုပ္ရင္း အလြန္ခင္မင္ရင္းႏွီးခဲ့ၾကပါတယ္။

သူတို႔ႏွစ္ေယာက္က အၾကိဳက္လည္းတူျပီး တရုတ္ကားဇာတ္လမ္းတြဲတစ္ခုကို အရူးအမူး အသည္းအသန္ၾကိဳက္တာ ဘယ္ေလာက္ေတာင္ဆိုးသလဲဆို.. မိုးထဲေလထဲ မေလွ်ာ့ေသာဇြဲနဲ႔ အေခြငွားျခင္း၊ အပ္ျခင္းအမႈကို မွန္မွန္ၾကီးျပဳျပီး တစ္ေယာက္ကဖ်ား၊ တစ္ေယာက္က ေဆးရုံေရာက္တဲ့အထိကို ျဖစ္ပါေလေရာ။

ဖ်ားတဲ့ တစ္ေယာက္ အဖ်ားေပ်ာက္ေတာ့ ေဆးရုံေရာက္ေနတဲ့ သူငယ္ခ်င္းကို သြားၾကည့္ရင္း ေနာက္ေန႔ သူ႔အတြက္ ဆန္ျပဳတ္ျပဳတ္ယူသြားေပးတယ္။ ဆန္ျပဳတ္က ေတာ္ေတာ္ေမႊးျပီး ေသာက္ေကာင္းေတာ့ သူက ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္တယ္။ အဲ့ဒါနဲ႔ ဟိုေန႔က စကားေျပာျဖစ္ၾကရင္း ဆန္ျပဳတ္ေသာက္ခ်င္တယ္ေျပာလို႔ ေနာက္ေန႔မွာ အိမ္မွာ ရွိတာနဲ႔ ျပဳတ္လိုက္တာ.. ရုပ္ပ်က္ဆင္းပ်က္ ဆန္ျပဳတ္တစ္ခြက္ျဖစ္သြားတာနဲ႔ မတင္ေသးဘဲ ေကာင္းေကာင္းမြန္မြန္ခ်က္ျပီးမွ တင္မယ္လုပ္လိုက္တာ.. အခုဆို တစ္လေလာက္ေတာင္ ရွိေတာ့မယ္။ အခုေတာ့ တကယ္ၾကီးကို ခ်က္ျပီး တင္လိုက္ပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္ခ်က္တာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ အစ္မေတာ္ ရန္ကုန္က လာလည္တုန္း ခ်က္ေပးတာ။ ခ်က္နည္းကေတာ့ ကိုယ္တိုင္ တစ္ဆင့္ခ်င္း ေသခ်ာေျပာထားတာမို႔ ကိုယ္တိုင္ခ်က္သလိုပါပဲ။ ငဆုေရ.. စိတ္မဆိုးနဲ႔ေနာ္..။

အရင္ဆုံး ေရကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပားရုိက္ထားတာနဲ႔ ဆူေအာင္ ျပဳတ္ပါတယ္။ ဂ်င္းရွိရင္ ပါးပါးလွီး၊ ထည့္ျပဳတ္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။ အိမ္မွာေတာ့ ဂ်င္းမရွိလို႔ မထည့္ျဖစ္ပါ။

ဝက္နံရိုးကို ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ အိုးထဲ ထည့္ျပီး ႏူးေနေအာင္ျပဳတ္ပါ။

ဆန္ကို ေရမ်ားမ်ားနဲ႔ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည့္ျပီး ဆန္လုံးကြဲေအာင္ ျပဳတ္ထားပါ။

ဆီအိုးတည္ျပီး ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္ပါ။ ျပီးရင္ ဝက္နံရိုးျပဳတ္ ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္အၾကည္ ဟင္းခ်က္ဇြန္းနဲ႔ တစ္ဇြန္းထည့္ပါ။ ငံျပာရည္ထည့္ျပီးတာနဲ႔ ဆန္ျပဳတ္ရည္ထည့္၊ သမေအာင္ေမႊျပီး ပြက္ရင္ မီးပိတ္ထားလုိ႔ ရပါျပီ။

ငံျပာရည္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ+အသား ဆီသတ္ထားတာနဲ႔ ေတြ႔တဲ့အခါ အလြန္ေမႊးသြားပါတယ္။

ငရုတ္ေကာင္းၾကိဳက္တတ္ရင္ စားခါနီး ျဖဴးစားပါ။ အစာအိမ္သမားေတြအတြက္ေတာ့ မထည့္တာ ေကာင္းပါတယ္။

9 comments:

  1. အခုလည္း ရုပ္ထြက္က သိပ္မေကာင္းရွာျပန္ဘူး။ ဒါေပမယ့္ အရင္တစ္ေခါက္ထက္ေတာ့ သာေသးတယ္။

    ReplyDelete
  2. မွ်စ္နဲ႔ ပုဇြန္ ေၾကာ္တ့ဲ နည္းကိုလဲ ေရးပါဦး။ စမ္းေၾကာ္ၾကည့္မလို႔။

    ReplyDelete
  3. Sar lo' kg lite tar. love u so much Nga Pwint.

    xxx
    Nga Su

    ReplyDelete
  4. ဒီတသက္ ပုိစ့္အသစ္ေတာ့ ေရးအုန္းမွာပါေနာ္။

    ReplyDelete
  5. Opps! Who is this? Hee.. Sry for the delay. I'll be back very soon! :)

    Snow

    ReplyDelete
  6. လာလာၾကည့္ရတာ ေမာလာၿပီေနာ္။ ဟြန္း..:P

    ReplyDelete
  7. ae.. I am going to write today. Sorry for delay. :D

    ReplyDelete
  8. မိစနိူုးေရ
    ရွင္ကေတာ့ ဆန္ျပုတ္ရုပ္ပ်က္တာလဲ မေျပာနဲ႔ေလ
    တင္တာကိုက ပန္းကန္ ကို ေဘးတေစာင္း
    ေျပာခ်င္ဘူး ေျပာကိုမေျပာခ်င္ဘူး

    အဲ့တာ ေၾကာင့္ ဟင္း ကို ျဖစ္ကတတ္ဆန္း ခ်က္ရေအာင္ မိန္းမမွ မဟုတ္တာ လို႔ေျပာေတာ့လဲ အန္တီခ်မ္း က အေျပာႀကီးတယ္ ျဖစ္ရျပန္ေရာ
    ေျပာခ်င္ဘူးေဟ့ ေျပာကိုမေျပာခ်င္ေတာ့ဘူး

    ReplyDelete
  9. တီခ်မ္းေရ.. ျပီးခဲ့တဲ့ ႏွစ္ရက္ေလာက္ကမွာ ေတြ႔လို႔ ျပန္စာေရးလိုက္တာ နက္က က်သြားလို႔ ခုထပ္ေရးလိုက္တယ္။

    ဒီပုံက တင္တုန္းကေတာ့ အတည့္ပါ။ ဘယ္သူေစာင္းလိုက္လဲ မသိဘူး။

    ေနာက္တစ္ေၾကာင္းကေတာ့ ရန္ေတြ႕ရမယ့္အေၾကာင္းပဲ။ ဒီမွာ လူမ်ားက ျဖစ္ကတတ္ဆန္းခ်က္တယ္ေပါ့ေလ။ လာခဲ့ပါ.. အိမ္ကို..။ ဘယ္လိုခ်က္လဲ ရွင္ျမင္ပါလိမ့္မယ္။ ဟင္း...။

    ReplyDelete