Tuesday, March 4, 2014

ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပုုဇြန္ေျခာက္ခ်က္


အိမ္မွာ အိမ္ရွင္မျဖစ္တဲ့ ေမေမ ၃လေလာက္ မရွိတာနဲ႔ ဟင္းခ်က္စရာေတြကိုု သတိထားျပီး ရွင္းမယ့္သူ မရွိေတာ့ ပစ္လိုုက္ရတာေတြ မနည္းဘူး။ အခုုလည္း ပုုဇြန္ေျခာက္ေတြက နည္းနည္း တစ္မ်ဳိးျဖစ္ေနတာရယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ဝယ္ထားတာ မ်ားေနတာရယ္ေၾကာင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပုုဇြန္ေျခာက္ခ်က္ ခ်က္ျဖစ္သြားပါတယ္။ မရမ္းသီးစိမ္းေတြ ၆လုုံးေလာက္ က်န္ေနတာပါ လက္က်န္ရွင္းတမ္းအေနနဲ႔ ထည့္ခ်က္လိုုက္ပါတယ္။

- ၾကက္သြန္နီ ၄လုုံး

- မရမ္းသီးစိမ္း ၆လုုံး

- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၈လုုံး

- ပုုဇြန္ေျခာက္ ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ ၁လုုံးစာ

အထက္ပါ ဟင္းခ်က္စရာ အမယ္၄မ်ဳိးကိုု တစ္မ်ဳိးစီ သတ္သတ္ၾကိတ္ထားပါတယ္။


- နံနံပင္ ၁စည္း
(ေရေဆးျပီး လိုုခ်င္တဲ့အေန ပိုုင္းျဖတ္ထားပါတယ္။)

ခ်က္မယ့္ ဟင္းအိုုးထဲကိုု ဆီသင့္ရုုံထည့္ျပီး ဆီက်က္ရင္ ၾကက္သြန္နီထည့္ ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပီးရင္ ပုုဇြန္ေျခာက္၊ မရမ္းသီးနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ အစဥ္အတိုုင္းထည့္ျပီး မျပတ္ေမႊေပးေနရပါတယ္။ ငရုုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၂ဇြန္းထည့္ျပီး ဆက္ေမႊပါတယ္။ (ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္တဲ့အခ်ိန္မွာ ထည့္ရင္ မႊန္မွာစိုုးလိုု႔ ေနာက္ဆုုံးမွ ထည့္တာပါ။) အရသာအတြက္ ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔ ငံျပာရည္ထည့္ပါတယ္။

ဟင္းက်က္လိုု႔ ဆီျပန္လာတဲ့အခါမွာ မီးပိတ္ျပီး ပန္းကန္လုုံး ၁လုုံးစာခ်န္၊ က်န္တာေတြ ေနာက္ရက္ေတြ စားဖိုု႔ သတ္သတ္ခပ္ထားပါတယ္။



ပန္းကန္လုုံး ၁လုုံးစာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပုုဇြန္ေျခာက္ခ်က္ထဲ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ျပန္တည္ပါတယ္။ ပြက္ရင္ နံနံပင္ ပိုုင္းထားတာေတြထည့္၊ ေရာေမႊျပီး ဆီျပန္လာရင္ ရပါျပီ။

ဒီဟင္းမွာ ငပိမသုုံးဘဲ ငံျပာရည္ပဲ သုုံးထားေတာ့ အရသာက ေပါ့ေနတာနဲ႔ ခ်က္ျပီးေတာ့မွ ငပိထည့္ျပီး ျပန္ခ်က္ရပါဦးမယ္။ ဟင္းက လက္ေတြ႕ခ်က္ရင္းနဲ႔မွ လိုုတာ၊ ပိုုတာ သင္ေနရတယ္။ =)

4 comments:

  1. ေဟးး ဒီရက္ပုိင္းမွာ ဟင္းမခ်က္စားျဖစ္ဘူးလားကြ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခ်က္ေတာ့ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္.. မတင္ျဖစ္ဘူး ျဖစ္ေနတာ.. ဘယ္သူမွ မဖတ္ဘူးထင္လိုု႔ မေရးလိုုက္၊ ေရးလိုုက္ ျဖစ္ေနတာ..။ =D

      Delete
  2. ေရးပါ ဟင္းေလးေတြက စားခ်င္စရာမို့ လာလာဖတ္ပါတယ္ သားေရက်ျပီး ျပန္သြားပါတယ္

    ReplyDelete