Tuesday, March 4, 2014

ငါးမရမ္းသီးစိမ္းဟင္း



မြန္ျပည္နယ္၊ သံျဖဴဇရပ္ျမိဳ႕ကိုု အလုုပ္နဲ႔ အလည္ ေပါင္းျပီး သြားလည္ခဲ့တုုန္းက အတူသြားတဲ့အစ္မအိမ္မွာ တည္းျဖစ္ခဲ့တယ္။ အဲ့အစ္မရဲ႕ ေယာင္းမက အခ်က္အျပဳတ္ သိပ္ေကာင္းေၾကာင္းနဲ႔ အိမ္မွာ စားေသာက္ဆိုုင္ဖြင့္ထားေၾကာင္း သိရကတည္းက အစားေကာင္းေတြေတာ့ စားရေတာ့မယ္လိုု႔ ၾကိဳတြက္ထားခဲ့ျပီးသားပါ။ 

တကယ္ေရာက္သြားျပီး ခ်က္ေကၽြးတာေတြ ကိုုယ္တိုုင္စားရေတာ့မွ သတင္းၾကားထားတာ မပိုုဘူးလိုု႔ သိရေတာ့တယ္။ အဲ့တုုန္းက ခ်က္ေကၽြးခဲ့တဲ့အထဲမွာ အၾကိဳက္ဆုုံးက ပင္လယ္ငါးခူ မရမ္းသီးစိမ္းဟင္းပါပဲ။ ထုုံးစံအတိုုင္း စားခဲ့တဲ့ဟင္းကိုု စိတ္အမွတ္နဲ႔ မွတ္မိသေလာက္ ထင္ရာေတြထည့္ျပီး အိမ္မွာ ျပန္စမ္းခ်က္ၾကည့္လိုုက္ပါတယ္။



- ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလုုံးၾကီး တစ္လုုံးခြဲ
(ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး ေျခာက္စိပ္စိတ္ထားပါတယ္။)

- မရမ္းသီးစိမ္း ၇လုုံး
(အေစ့ဖယ္ျပီး ၈ပိုုင္းေလာက္ ပိုုင္းထားပါတယ္။)

- နံနံပင္ သင့္ရုုံ
(ေရစင္စင္ေဆးျပီး ၁လက္မအရြက္ေလာက္ ျဖတ္ထားပါတယ္။)

- ေဒၚေရႊမိုုး တံဆိပ္ ငပိေထာင္း လက္တစ္ဆစ္ခန္႔


- ငါးကေတာ့ အရင္ရက္ကတည္းက ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ဆႏြင္းတိုု႔နဲ႔ နယ္ျပီး သိမ္းထားတဲ့အထဲက ၃ပုုံ၂ပုုံေလာက္ ယူသုုံးပါတယ္။

ဒီဟင္းက လုုံးခ်က္မယ့္ဟင္းမိုု႔ ဟင္းခ်က္မယ့္ အိုုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၊ ငါးထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ မရမ္းသီးစိမ္းထည့္၊ ၾကက္သားမႈန္႔ သင့္ရုုံနဲ႔ ငပိေထာင္းထည့္ျပီး မီးဖြင့္၊ ခဏထားလိုုက္ပါတယ္။

အသံနည္းနည္းျမည္ျပီး ေအာက္ဆုုံးကငါးေတြ အနံ႔ နည္းနည္းထြက္လာရင္ ေရမျမဳပ္ တျမဳပ္ထည့္ျပီး တည္ထားပါတယ္။

ဟင္းေရေတြပြက္လာရင္ အရသာႏွံ႔ေအာင္ ငါးေတြကိုု  ျဖည္းျဖည္းခ်င္း အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါတယ္။ 

ေရခန္းလာရင္ ေရသင့္ရုုံထပ္ထည့္ျပီး နံနံပင္ေတြပါ တစ္ခါတည္းထည့္၊ အိုုးအဖုုံး အုုပ္ေပးထားပါတယ္။

ခဏၾကာရင္ အေငြ႔ေတြ အရမ္းထြက္လာျပီး အနံလည္း ေမႊးလာပါလိမ့္မယ္။ အရသာ အေပါ့၊ အငံျမည္းျပီး လိုုခ်င္တဲ့အေနရျပီဆိုုရင္ မီးပိတ္လိုုက္လိုု႔ ရပါျပီ။

အျမင္သိပ္မလွေပမယ့္ အနံ႔၊ အရသာနဲ႔ ျပည့္စုုံတဲ့ ငါးမရမ္းသီးစိမ္းဟင္း ခ်ဥ္စပ္ေလးကိုု သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

2 comments:

  1. ငါးဟင္းစားခ်င္ေနတာၾကာၿပီ။

    ReplyDelete
  2. =) မ်က္စိနဲ႔ အဝသုံးေဆာင္သြားပါရွင္..။ =)

    ReplyDelete