Tuesday, March 18, 2014

အရြက္စုံ ေရညွိထမင္းလိပ္


- ကညြတ္
- baby corn 
- သခြားသီး 
- မုုန္လာဥနီ 
- ၾကက္ဥေၾကာ္


အထက္ပါ အမယ္(၅)မ်ဳိးထဲက ကညြတ္ကလြဲလိုု႔ က်န္(၄)မ်ဳိးကိုု ပုံပါအတိုင္း အေနေတာ္ အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထားပါတယ္။

ထမင္းကိုု ဂ်ပန္ႏွမ္းဆီေမႊး၊ ဆား၊ မရုိးနိစ္တို႔နဲ႔ ေရာနယ္ျပီး ေရညွိျပားေပၚ ခပ္ပါးပါး ျဖန္႔ခင္းပါတယ္။ ခင္းထားတဲ့ထမင္းေပၚ အစာပလာေတြကိုု ေဘးစြန္းနဲ႔ ၁လက္မခြဲေလာက္ကေန ခြာထည့္ျပီး ခပ္က်စ္က်စ္လိပ္လိုုက္ရင္ ေရညွိထမင္းလိပ္ေခ်ာင္းေတြ ရပါျပီ။


ေရညွိထမင္းလိပ္ေခ်ာင္းေတြကိုု လွီးမယ့္ဓါးက အေတာ္ထက္ဖို႔လိုပါတယ္။ အပိုင္းေတြ ပိုင္းတဲ့အခါ ထက္ဝက္စီ အဆင့္ဆင့္ပိုင္းသြားရင္ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။

ေရညွိထမင္းလိပ္ကို ဆယ္လ္မြန္ငါး အသားလႊာ၊ မီေဆာဟင္းခ်ဳိ၊ ပဲငံျပာရည္ေလးနဲ႔ အရသာရွိစြာ သုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါတယ္ရွင္။

2 comments:

  1. လႊသြားလုိဒါးနဲ႔ဆုိ ပုိလြယ္မယ္ထင္တယ္။ အိမ္လုပ္ထမင္းလိပ္ဆုိ ေဘးစြန္းသားႏွစ္ခုစားရတာ ပုိႀကိဳက္တယ္။

    ReplyDelete
    Replies
    1. အိမ္မွာ ေပါင္မုုန္႔လွီးတဲ့ လႊသြားလိုု ဒါနဲ႔ လွီးတာ ဖြာသြားလိုု႔။ ဒါးပဲ မထက္လိုု႔လားေတာ့ မေျပာတတ္ဘူး။ ေနာက္မွ ေသခ်ာေသြးျပီး စမ္းၾကည့္ရမယ္။ =)

      Delete