ရန္ကုန္က အစ္မလာတုန္းက ငါးဖယ္ေၾကာ္ေတြ ယူလာေပးလို႔ အဲ့ဒီငါးဖယ္ေၾကာ္ေတြကို ျပန္ေၾကာ္ျပီး ငါးဖယ္သုပ္လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
၁။ ငါးဖယ္သုပ္ဖို႔အတြက္ ၾကက္သြန္နီ တစ္ဥကို
အခြံသင္ ပါးပါးလွီး၊ ေရေအးနဲ႔ ခဏစိမ္ထားျပီး ေရစစ္ထားပါတယ္။
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လုံးကို အေစ့ဖယ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
၃။ နံနံပင္ တစ္ပင္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
၄။ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုေတာ့ သိပ္မစပ္ေအာင္ တစ္ေတာင့္ပဲ
ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
၅။ ငါးဖယ္ေၾကာ္ေတြကို ခပ္ေသးေသးညွပ္ထားျပီး
သံပုရာသီး တစ္ျခမ္းကို သုပ္တဲ့အထဲ ထည့္ဖို႔ အသင့္ျပင္ထားပါတယ္။
၆။ အထက္ပါ အဆာပလာေတြ အားလုံးကို သုပ္မယ့္ဇလုံထဲထည့္၊
ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငံျပာရည္သင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ပါတယ္။
အရသာရွိတဲ့ ငါးဖယ္သုပ္တစ္ပြဲ ရပါျပီ။
အာလူးအစပ္ခ်က္
အာလူးအစပ္ခ်က္က အရင္ကလည္း ခ်က္နည္း ေရးခဲ့ဖူးပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ ဒီတစ္ခါခ်က္နည္းက နည္းနည္းေတာ့ ကြဲပါတယ္။ အစ္မက အစပ္သိပ္မစားႏိုင္လို႔ င႐ုတ္သီးကို
တစ္ေတာင့္ပဲထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နံနံပင္တို႔နဲ႔ ညက္ေအာင္ ေရာေထာင္းျပီး ခ်က္လိုက္တာပါ။
ခ်က္နည္းကို ဒီမွာ ျပန္ၾကည့္လို႔ ရပါတယ္။ အရင္အေခါက္ခ်က္တုန္းက
ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေရာင္အေတာင့္နဲ႔ ခ်က္တာေၾကာင့္ရယ္၊ နည္းနည္းတူးသြားလို႔ရယ္ေၾကာင့္
အေရာင္ေတာ့ ကြဲေနပါတယ္။ :D
အခုလို ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နံနံပင္ေထာင္းနဲ႔
ငါးကို ေပါင္းခ်က္ ခ်က္ရင္လည္း အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။ ငါးဝယ္ျဖစ္တဲ့ေန႔မွ တစ္ခါခ်က္ပါဦးမယ္။
ငါးဒုကၡဟင္းလို႔လည္း တစ္ခ်ဳိ႕က ေခၚၾကတယ္။ အရမ္းကို ေမႊးျပီး အစပ္ၾကိဳက္သူေတြ ခံတြင္းေတြ႕ေစမယ့္ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။
ပဲနီေလးဟင္းခ်ဳိ
ပဲနီေလးဟင္းခ်ဳိကေတာ့ ခဏ၊ ခဏကို ခ်က္ျဖစ္တဲ့
အရည္ေသာက္ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။ ၾကိဳက္လို႔ေရာ၊ ခ်က္ရတာ လြယ္လို႔ပါ ဒီဟင္းခ်ည္း ခ်က္ျဖစ္တာ
မ်ားပါတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့ အရင္ကထက္ ပဲေတြကို ပိုႏူးေအာင္ ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ ပဲေတြကို
ေသခ်ာျပဳတ္ျပီးမွ ဆီပါေလကာ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ေျမွာင့္ေထာင္းထားတာထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔
သင့္ရုံထည့္ျပီး တစ္ေခါက္ထပ္ပြက္ေအာင္ တည္လိုက္ပါတယ္။ ခုထိေတာ့ ဘယ္ေလာက္ခ်က္ခ်က္ မမုန္းေသးတဲ့
ဟင္းေလးပါ။
ok အားလံုးႀကိဳက္
ReplyDelete