သေဘၤာသီးေထာင္းရင္ထည့္ရတဲ့ အသင့္ အရသာစပ္ထားျပီးသား
အမႈန္႔ထုပ္ေတြကို ေတြ႕ဖူးေနတာၾကာျပီး တစ္ခါမွ စမ္းမလုပ္ၾကည့္ဖူးေသးဘူး။ လြန္ခဲ့တဲ့လေလာက္ကမွ
အဲ့အထုပ္ကို ေမာလ္တစ္ခုမွာ ျပန္ေတြ႕လို႔ ဝယ္လာျပီး စမ္းလုပ္ၾကည့္လိုက္ပါတယ္။
အအစစက တစ္ခါ ေမးဖူးလို႔ ေအာင္ျမင္တယ္ မေအာင္ျမင္ဘူး ျပန္ေျပာမယ္ ေျပာထားလို႔.. မဆိုးပါဘူး.. စားလို႔ အဆင္ေျပပါေၾကာင္း။ =)
အအစစက တစ္ခါ ေမးဖူးလို႔ ေအာင္ျမင္တယ္ မေအာင္ျမင္ဘူး ျပန္ေျပာမယ္ ေျပာထားလို႔.. မဆိုးပါဘူး.. စားလို႔ အဆင္ေျပပါေၾကာင္း။ =)
၁။ အရင္ဆုံး သေဘၤာသီးကို လိုသေလာက္ယူျပီး အခြံသင္၊ ျခစ္တံေလးနဲ႔ ျခစ္ထားပါတယ္။
အမႈန္႔ထုပ္က အားလုံး အသင့္ပါျပီးသားလို ေရးထားေပမယ့္
ေရနည္းနည္းနဲ႔ေဖ်ာ္ျပီး ျမည့္ၾကည့္ေတာ့ သိပ္အရသာမၾကိဳက္လို႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လုံး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွစ္ေတာင့္၊ ပုစြန္ေျခာက္နည္းနည္း၊ ဓါတ္ပုံရိုက္ျပီးေနာက္မွ အာရုံရလာျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ေျမွာင့္နဲ႔ သံပုရာသီး တစ္ျခမ္းထပ္ထည့္ျပီး ေထာင္းလိုက္ပါတယ္။
ေျမပဲၾကိဳက္ရင္ ထည့္ေထာင္းလို႔ရပါတယ္။ က်မကေတာ့ အိမ္မွာ အသင့္မရွိလို႔ မထည့္ေတာ့ဘူး။ သူမ်ားေတြ ဘဲဥအငံကို ျပဳတ္ျပီး ေလးစိပ္စိတ္ျပီးလည္း သေဘၤာသီး ေထာင္းျပီးသားထဲ ထည့္စားၾကပါတယ္။
၂။ ေထာင္းပုံက အရင္ဆုံး ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ပုစြန္ေျခာက္နည္းနည္းကို အရင္ဆုံးေထာင္းပါတယ္။
၃။ မညက္တညက္အေနရလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ သေဘၤာသီးျခစ္ထားတာထည့္ျပီး ေထာင္းလိုက္ ဇြန္းနဲ႔ ေမႊလိုက္လုပ္ျပီး အရသာမႈန္႔ကို လိုသေလာက္မွန္းယူျပီး ေရေဖ်ာ္ထည့္၊ ငံျပာရည္နည္းနည္းထည့္၊ သၾကားနည္းနည္းထည့္၊ သံပုရာသီးတစ္ျခမ္းညွစ္ထည့္ျပီး အရသာျမည္းၾကည့္လို႔ အဆင္ေျပျပီဆိုရင္ ရပါျပီ။
အခုေထာင္းနည္းကို ထိုင္းလို တံ(မ္)ထိုင္းလို႔ ေခၚပါတယ္။ အသံထြက္ မပီဘူးထင္ရင္ ေက်းဇူးျပဳျပီး ျပင္ေပးသြားၾကပါ။ က်မကေတာ့ နားအၾကားနဲ႔ပဲ မွတ္ထားတာမို႔ အဲ့လိုပဲ ၾကားလို႔ပါ။
အခုေထာင္းနည္းကို ထိုင္းလို တံ(မ္)ထိုင္းလို႔ ေခၚပါတယ္။ အသံထြက္ မပီဘူးထင္ရင္ ေက်းဇူးျပဳျပီး ျပင္ေပးသြားၾကပါ။ က်မကေတာ့ နားအၾကားနဲ႔ပဲ မွတ္ထားတာမို႔ အဲ့လိုပဲ ၾကားလို႔ပါ။
အဲ့တုန္းက လုပ္ရင္းက စဥ္းစားမိတယ္.. သူ႔အမႈန္႔မထည့္ဘဲ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္လုပ္လည္း အဆင္ေျပေလာက္တယ္လို႔..။ စမ္းၾကည့္လို႔ အဆင္ေျပမွ ေနာက္နည္းေတြကို ထပ္ေရးပါဦးမယ္။
သေဘၤာသီးက ေထာင္းနည္းအမ်ဳိးမ်ဳိးရွိတဲ့အထဲမွာ က်မၾကိဳက္တဲ့နည္းက ငပိရည္နဲ႔ ေထာင္းတာပါ။ ဂဏန္းဆားစိမ္ထည့္တာကိုေတာ့ မၾကိဳက္ဘူး။ မသန္႔ရင္
ဗိုက္နာမွာစိုးလို႔။ ေနာက္တစ္ေခါက္က် အိမ္မွာရွိေနတဲ့ ငပိရည္နဲ႔ ေထာင္းၾကည့္ပါဦးမယ္။ အဲ့ဒီနည္းကိုက် တံ(မ္)ပလာလို႔ ေခၚပါတယ္။
ငါးကင္
သေဘၤာသီးေထာင္းစားမွာမို႔ သူနဲ႔ တြဲဖက္စားဖို႔
ငါးကင္တစ္ေကာင္ ဆိုင္က ဝယ္လာပါတယ္။ ငါးကင္နည္းကိုေတာ့ မေရးေပးေတာ့ပါဘူး။ ေရးရင္လည္း ေလွ်ာက္ျပီး မွန္းသမ္းရမ္းသမ္းနဲ႔ ေရးရမွာဆိုေတာ့ တူမွာမဟုတ္ဘူး..။ =)
Nice one, will try... thanks...
ReplyDeleteNICC
Welcome par! :)
DeleteVERY LIKE THIS
ReplyDelete