Saturday, May 15, 2010
ပုစြန္ဟင္း
လိုအပ္ေသာ ပါ၀င္သည့္ ပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္ - ကီလို၀က္
ၾကက္သြန္နီ - ႏွစ္ဥ (အရြယ္ အလတ္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးေျမွာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂လုံး
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
ငရုတ္သီးစိမ္း - သံုးေတာင့္
ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္းခြဲ (ထမင္းစားဇြန္း)
ငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား - အနည္းငယ္
အခ်ဳိမႈန္႔ - အနည္းငယ္
၁။ ပုစြန္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးပါ။ ေခါင္း၊ အခြံနဲ႔ အညစ္အေၾကးေတြ ဖယ္ပါ။
၂။ ဟင္းအႏွစ္အတြက္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ကို ေရာၿပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ ေထာင္းထားတာေတြထဲက တစ္ဇြန္းေလာက္ယူၿပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငံျပာရည္တို႔နဲ႔ ပုစြန္ကို ေရာနယ္ၿပီး ခဏထားပါ။
၄။ ဆီအိုးတည္ၿပီး ဆီက်က္ရင္ ဟင္းအႏွစ္ေတြကို ဆီသတ္ပါ။
၅။ ၿပီးရင္ ပုစြန္ကို ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ အိုးမကပ္ခင္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဟင္းအိုး အဖံုးပိတ္ထားပါ။ ဆီျပန္လာရင္ ရပါၿပီ။
ေတာ္ေတာ္ေလး စားၿမိန္တဲ့ ျမန္မာဟင္းတစ္ခြက္ကို အရသာရွိရွိ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ခၽြင္းခ်က္။ ။ အစပ္မစားႏိုင္သူမ်ား ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္မေထာင္းပါနဲ႔။
No comments:
Post a Comment