က်မတို႔အိမ္မွာ အဲ့လုိ တစ္ခါမွ မခ်က္ဖူးဘူး။ အိမ္မွာ ခ်က္တဲ့ပုံက ငရုတ္ပြ အလုံးလိုက္ကို ထိပ္ပိုင္းေလးျဖတ္ (ျပီးရင္ အဖုံးျပန္ဖုံးဖုိ႔)၊ အထဲက အေစ့ေတြ ထုတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတာရယ္၊ ငရုတ္ေစ့ရယ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း (သို႔) အသား ေတာက္ေတာက္စင္းထားတာရယ္ကို ေရာနယ္၊ အရသာထည့္ျပီး ငရုတ္ပြထဲ အစာသြပ္၊ အဖုံးဖုံးျပီး ထားထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ျပီး ငရုတ္ပြေတြ စီထည့္၊ ငရုတ္ပြကို ေရသုံးပုံတစ္ပုံျမဳပ္ေအာင္ထည့္၊ အဖုံးပိတ္ျပီး ေရခန္းနီးပါးျဖစ္ေအာင္ထားလိုက္တယ္။ အဲ့ဒါဆိုရင္ ငရုတ္ပြေတြေရာ၊ အထဲကအစာေတြေရာ က်က္ျပီ။ မက်က္ေသးရင္လည္း ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး တည္လိုက္ရင္ ရျပီ။ အဲ့လို ခ်က္စားခဲ့ၾကတာ။
အခု အစ္မခ်က္တဲ့နည္းက...
၁။ ငရုတ္ပြ သုံးေတာင့္ကို တစ္ျခမ္းစီယူျပီး ေသးေသးလွီးထားပါတယ္။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ေျမွာင့္၊ ၾကက္သြန္နီ ၂ဥ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လုံးကို ေသးေသးလွီးထားပါတယ္။
၃။ ပုဇြန္ေျခာက္ လက္တစ္ဆုပ္ေလာက္ကို ေရစိမ္ျပီး ႏူးလာေတာ့ ဆယ္ထားပါတယ္။
၅။ ဆီသတ္ထားတာ ရျပီဆိုရင္ ငံျပာရည္ ဟင္းခ်က္ဇြန္းနဲ႔ တစ္ဇြန္းနီးပါးထည့္ေမႊျပီး ငရုတ္ပြေတြနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရာထည့္ေမႊ၊ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ေပ်ာ့သြားတဲ့အထိ ထားပါတယ္။ အိုးကို မၾကာမၾကာေမႊႊေပးဖို႔လည္း လိုပါတယ္။
ဒီဟင္းက အရမ္းကို ေမႊးျပီး စားေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဆီသတ္တုန္းက အရမ္းမႊန္ေတာ့ ေဘးအိမ္ကလူေတြေတာင္ ႏွာေတြခ်ီကုန္လို႔ အားနာစရာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းသြားတယ္။ အဲ့ဒီ့ရက္ပိုင္းကဆို သူမ်ားေတြ သူ႔ဘာသာ ႏွာေခ်ရင္ေတာင္ မလုံမလဲ လွည့္ၾကည့္မိေနတယ္။ ေနာက္ဆို မ်ားမ်ားခ်က္ျပီး သိမ္းထားျပီး စားမွပဲ။ ဒါဆို ခဏခဏ အားနာစရာ မလိုေတာ့ဘူး။ :D
ဒါမ်ဳိး အရင္က မေတြ႕ဖူးေသးဘူး။ စိတ္ဝင္စားတယ္။ :)
ReplyDelete