Monday, May 9, 2011
ဝက္ေခါက္သုပ္
တစ္ေန႔ တစ္ေန႔ ဒါေတြပဲစားေနရတယ္ ထင္လို႔ အေျပာင္းအလဲျဖစ္ေအာင္ တစ္ခါမွလုပ္မစားဖူးတာ စားၾကည့္မယ္ဆိုျပီး ေစ်းကေန ဝက္အေခါက္ (ေဆးျပီး အမွ်င္ေလးေတြျဖတ္ျပီးသား) တစ္ကဒ္ဝယ္လာခဲ့တယ္။ ဘယ္လို သုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္းနဲ႔ ေနာက္ဆုံးေတာ့ ထုံးစံအတိုင္း ျမန္မာ့နည္း ျမန္မာ့ဟန္ေလးပဲ သုပ္လိုက္ပါတယ္။
၁။ လွီးထားျပီးသား ဝက္ေခါက္ေတြကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီး ညွပ္ထားပါတယ္။ မညွပ္ရင္ အမွ်င္ေတြက သိပ္ရွည္ေနေတာ့ သုပ္ရတာ အရသာ မႏွ႔ံမွာစိုးလို႔။
၂။ မုန္ညွင္းျဖဴထုပ္ကို အရြက္ေတြပဲယူျပီး အေနေတာ္ ျဖတ္ထားပါတယ္။ (မုန္ညွင္းျဖဴက ေဂၚဖီထက္ စားရတာ ပိုႏူးညံ့ျပီး အနံ႔လည္း မနံဘူးဆိုေတာ့ ပိုစားေကာင္းတယ္ထင္လို႔ မုန္ညွင္းျဖဴကိုပဲ သုံးလိုက္တာ။)
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္လုံး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၃ေတာင့္ေလာက္ကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
၄။ သံပုရာသီးတစ္လုံးကို ေလးပုံ၊ သုံးပုံေလာက္ အရည္ညွစ္ထည့္ဖို႔ အဆင္သင့္ လွီးထားပါတယ္။
၅။ ပဲမႈန္႔ထည့္ မသုတ္ခ်င္လို႔ လက္ဖက္နဲ႔စားတဲ့ ႏွစ္ျပန္ေၾကာ္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါတယ္။
၆။ ထည့္မယ့္ အစာပလာေတြ စုံျပီဆိုေတာ့ အားလုံးကို သုတ္မယ့္ဇလုံထဲထည့္၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ သင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ဟင္းပန္းကန္ထဲထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ျဖဴးျပီး သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
လြယ္လြယ္ေလးပဲ လုပ္စားၾကည့္မွပဲ...မမ..ေက်းဇူးပါ...
ReplyDeleteၾကည့္တာနဲ႔ မေကာင္းမဲ့ ပံုု ဟိဟိ အဲ့တာေၾကာင့္ ဟိုုအေျခာက္ႀကီး က ေျပာတာေနမယ္ မိန္းမေတြ ဟင္းခ်က္တာ သိပ္ ျဖစ္ကတတ္ဆန္းနိုုင္တာပဲတဲ့ ေျပာလဲေျပာခ်င္စရာ
ReplyDelete@Addy Chen: ဘာမွ စားစရာမရွိတဲ့ အခ်ိန္မွာ ဒါမ်ဳိးက နတ္သုဒၵါပဲ။ :)
ReplyDelete၀က္ေခါက္က ျပဳတ္ျပီးသားေရာင္းတာလား
ReplyDeleteတို႕လည္း ၀က္ေခါက္ကို သုပ္စားတာ ၾကိဳက္တယ္
အသားထက္ အေခါက္ကို ပိုၾကိဳက္တာ
စားခ်င္စရာေလးပါ ၾကည္႕ရတာ
@Ma Chaw: ဟုတ္တယ္ အစ္မ။ ျပဳတ္ျပီးသား ေရာင္းတာ။ ဒါေပမယ့္ ေရေႏြးေတာ့ မသုပ္ခင္ အရင္ ေဖ်ာလိုက္တယ္။ အားေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ :)
ReplyDelete