ရန္ကုန္က ေရာက္လာတဲ့ ေၾကာ္ျပီးသား ဝက္အူေခ်ာင္းေတြကို ဒီအတိုင္း စားရတာ ရုိးလာလို႔ အေျပာင္းအလဲျဖစ္ေအာင္ သုပ္စားလိုက္ပါတယ္။
၁။ ၾကက္သြန္နီ ၁ဥကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရစိမ္ထားပါတယ္။
၂။ နံနံပင္ ၂ ပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၂ ေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
၃။ စားလိုသေလာက္ ဝက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ကို ခပ္ပါးပါး အေစာင္းလိုက္ လွီးထားပါတယ္။
၄။ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နဲ႔ ဝက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ေတြကို နယ္မယ့္ ပန္းကန္ထဲထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ သင့္ရုံထည့္၊ သံပုရာသီး ၁ျခမ္း အရည္ညွစ္ထည့္၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ သင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ျပီးရင္ ခံတြင္းျမန္ေစမယ့္ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ ဝက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္သုပ္ တစ္ပြဲ ရပါျပီ။
ညည္းေအ
ReplyDeleteျဖစ္ကတတ္ဆန္းေတြ ခ်က္လိုုက္တာ တကယ္ပဲ
နည္းနည္းပါးပါး အိမ္မွာ လာေလ့လိုုက္အံုုး
ဟိဟိ
စကားမစပ္ ဟင္းသစ္ခ်က္ထားတယ္ေနာ္
ReplyDeleteတစ္ကယ္ပဲလြယ္ကူၿမန္ဆန္ဟင္းေလးပဲ..မမ
ReplyDeleteေက်းဇူးပါေနာ္...
အယ္....သြားရည္က်ေအာင္ လုပ္တယ္ကြယ္။
ReplyDelete