Tuesday, March 8, 2011
ကင္မ္ခ်ီ
ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ စမ္းျပီး လုပ္စားၾကည့္ခ်င္လို႔ မမီး(ႏိုင္းႏိုင္းစေန)နဲ႔ မလု ဘေလာ့ဂ္ေတြလိုက္ဖတ္ျပီး စမ္းလုပ္ထားတဲ့ ကင္မ္ခ်ီေလးပါ။
ကင္မ္ခ်ီလုပ္ရတာ အဆင့္သာမ်ားတာ၊ ခက္ေတာ့ မခက္ဘူးရယ္။
၁။ အရင္ဆုံး မုန္ညွင္းျဖဴရြက္ေတြကို တစ္ရြက္ခ်င္းခြာ၊ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆားမ်ားမ်ားထည့္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ဆားရည္ထဲ ၆နာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ။
၂။ ပန္းသီးကိုပါးပါးလွီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီး၊ မုန္လာဥနီကို ျခစ္ထား၊ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ေအာင္ေထာင္းထား၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို အပိုင္းေလးေတြျဖတ္ထားပါ။ (သူမ်ားေတြက ၾကက္သြန္နီပါထည့္တယ္။ က်မကေတာ့ နံမွာစိုးလို႔ မထည့္ပါ။)
၃။ မုန္ညင္းရြက္ေတြကို ေရစစ္ျပီး အထက္ပါ အဆာပလာေတြထည့္၊ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ စားလိုသေလာက္ အစပ္ အေနေတာ္ထည့္၊ ငံျပာရည္ထည့္၊ ဆားနဲ႔ သၾကား အနည္းငယ္ထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ပါ။
၄။ သမျပီဆိုရင္ တစ္လႊာခ်င္းစီ အရြက္နဲ႔ အဆာမွ်ေအာင္ ဗူးထဲထည့္ ၂၄နာရီ အျပင္မွာထား (ေအးတဲ့ ေဒသမွာဆို ရက္ပိုျပီး ၾကာၾကာထားရပါတယ္။)၊ ေနာက္ေန႔က်ရင္ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္းျပီး စားခါနီးမွ ထုတ္ထုတ္ျပီး အိမ္လုပ္ ကင္မ္ခ်ီကို စားလို႔ ရပါျပီ။ တစ္ခ်ဳိ႕ကလည္း ကင္မ္ခ်ီကို လုပ္ျပီးျပီးခ်င္း စားၾကပါတယ္။ ဆားရည္စိမ္ထားေတာ့ မုန္လာရြက္က အစိမ္းနဲ႔ မတူေတာ့ဘဲ ကၽြတ္ဆတ္ဆတ္နဲ႔ စားေကာင္းပါတယ္။
ကင္မ္ခ်ီကို ကိုယ္တိုင္မလုပ္ဖူးေသးဘူး.. ဒီလိုက်ေတာ့လည္း လြယ္သလိုပဲေနာ္.. ၾကိဳးစားၾကည့္ဦးမယ္..
ReplyDelete