Thursday, September 2, 2010
ဝက္နံရိုး တို႔ဖူးေႏြး
ဝက္နံရိုးက တစ္ေျမွာင္းလုံးဝယ္ထားေတာ့ မကုန္ေသးဘူး။ ဒါနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီေရာေထာင္း၊ ဝက္နံရိုးကို ၾကက္သားမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ ေရာနယ္၊ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ အားလုံးေရာထည့္၊ ေရဖန္ခြက္တစ္လုံးေလာက္ထည့္၊ ဆီသင့္ရုံထည့္ျပီး ခ်က္လိုက္တယ္။ ထမင္းအိုးက အသံျမည္လာရင္ ဖြင့္ၾကည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ အက်က္ညီေအာင္လို႔နဲ႔ မကပ္သြားေအာင္လို႔။ ဝက္နံရိုး ႏူးျပီးဆိုရင္ မီးပိတ္ထားလို႔ ရပါျပီ။
ညေန အလုပ္က ျပန္ေရာက္လာျပီဆိုရင္ ဗိုက္ကဆာေနျပီဆိုေတာ့ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ဖို႔ အခ်ိန္သိပ္မေပးခ်င္ေတာ့ဘူး။ ဒါနဲ႔ Ready made ေခါက္ဆြဲထုပ္က ေခါက္ဆြဲကိုပဲ ျပဳတ္ျပီး ဆယ္ထားလုိက္တယ္။
ပဲစိမ္းမႈန္႔ကို ေခါက္ဆြဲမျပဳတ္ခင္ကတည္းက ေရစိမ္ထားလုိက္တယ္။ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ျပီးတာနဲ႔ ပဲစိမ္းရည္ေတြကို အိုးထဲထည့္ျပီး ဆက္တိုက္ေမႊျပီး က်ဳိလုိက္တယ္။ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔သင့္ရုံ တစ္ခါတည္း ထည့္ထားလုိက္တယ္။ တို႔ဟူးရည္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္အေနရျပီဆိုရင္ မီးပိတ္လို႔ရျပီ။
ေခါက္ဆြဲပန္းကန္ထဲ တို႔ဟူးရည္ ၾကဳိက္သေလာက္ထည့္၊ ဝက္နံရုိးခ်က္ထားတာထည့္၊ ပဲငံျပာရည္ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး သုံးေဆာင္လို႔ရပါျပီ။
အသင့္ရွိရင္.. ၾကိဳက္တတ္ရင္.. မုန္ညွင္းခ်ဥ္နဲ႔ ငရုတ္သီးေၾကာ္ပါထည့္စားႏိုင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment