Thursday, June 3, 2010
အင္ဥဟင္း
ခ်စ္သူငယ္ခ်င္းၾကီး ငဆု ေတာင္းဆိုထားတဲ့ ဆန္ျပဳတ္ မတင္ရမျခင္း တစ္ျခားဘာမွ မတင္ေသးဘူးလို႔ ဆုံးျဖတ္ထားတဲ့အတြက္ ဆန္ျပဳတ္ျပဳတ္ျပီးမွ က်န္တာေတြကို ဆက္တင္ျဖစ္ပါမယ္။
ဒါကေတာ့ အိမ္က အစ္မေတာ္ ခ်က္ေၾကြးတဲ့ အင္မတန္အရသာရွိတဲ့ အင္ဥဟင္း၊ ခ်က္နည္းလည္း သူကိုယ္တိုင္ေရးေပးထားတာမို႔ တင္လိုက္ပါတယ္။
----------------------------------------------------------------------------------
ဒီမွာေနလာတဲ့ သံုးႏွစ္ေက်ာ္အတြင္းမွာ ပထမဆံုးအၾကိမ္ အင္ဥကုိ ေတြ ့တာပါပဲ။
အိမ္မွာ အင္ဥခ်က္ရင္ အေမက ဘယ္ေတာ့မွ မခ်က္ခုိင္းခ်င္ဘူး။ တစ္ပိႆာ ခ်က္ရင္ ငါးဆယ္သားေတာင္ အႏုိင္ႏုိင္က်န္တတ္လုိ႔ပါ။ ခ်က္ရင္းနဲ႔ ျမည္းတယ္ဆုိၿပီး စား စား ပစ္လုိက္လုိ ့။
ဟင္းျမည္း ခ်င္လုိ ့သာခ်က္ခ်င္တာ။ အင္ဥကုိေတာ့လံုး၀မေဆးခ်င္ဘူး။ တစ္လံုးခ်င္းေဆးရတာ ေတာ္ေတာ္မသက္သာတဲ့အလုပ္။ အဲဒီ တစ္လံုးခ်င္းကို ေလးခါေလာက္ေဆးမွ ေတာ္ရုံက်တာ။ မဟုတ္ရင္ သဲတရွပ္ရွပ္နဲ ့လုံး၀စားလုိ႔မေကာင္းဘူး။
ၿပီးရင္ ပါးပါးလွီးရေသးတယ္။ အထဲမွာ အႏွစ္က အျဖဴေရာင္ နဲ ့ အမဲေရာင္ ႏွစ္မ်ဴိးရွိတယ္။
တခါသား အဖြားက ဟင္းကူၿပီးခ်က္ေပးမယ္ဆုိၿပီး မီးဖုိထဲ၀င္လာေရာ။ အင္ဥလွီးေနတာလဲေတြ႔ေရာ ကြ်န္မကုိ ဟဲ့ မေကာင္းတဲ့အမဲေတြကို ဘာလုိ ့ထည့္လွီးေနတာလဲတဲ့။ သူအင္ဥကုိ မသိတာ ေတာ္ေတာ္ေလးအ့ံၾသသြားမိတယ္။ အဖြားက ေမာ္လၿမိဳင္လဲ ေမာ္လၿမိဳင္သူ ၊ ဟင္းခ်က္လဲအရမ္းေကာင္းတဲ့သူေလ။ အင္းေလ ေမာ္လၿမိဳင္မွာ အင္ဥမရွိလုိ႔ေနမွာေပါ့။
သီး သီး တုန္းကလဲတခါ အသီးခြဲၾကည့္ေတာ့ အထဲမွာ မဲကုန္ဘီဆုိပီး လႊင့္ပစ္တာေလ။ သီး သီး အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ကြ်န္မ ေတာ္ေတာ္ငုိခ်င္သြားတယ္။
အင္ဥအေၾကာင္းကေန ေဘးေရာက္ကုန္ပါဘီေလ။ ျပန္ဆက္ရရင္က ဒီမွာ ကြ်န္မေတြ ့ခဲ့တ့ဲအင္ဥက ေရကုိ ေျပာင္ေအာင္ေဆးၿပီးသားေတြ။ ေတာ္ေတာ္ေလးေတာ့ ၀မ္းသာသြားတယ္။
အိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ ေရတခါေလာက္အာပတ္လြတ္ ထပ္ေဆး၊ ပါးပါးလီွးထား။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီေထာင္း၊ ဆႏြင္းထည့္ ဆီသတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္ၿပီဆုိ လီွးထားတဲ့အင္ဥထည့္။ အေပါ့အငန္ လုိသလုိျမည္း၊ ေရထည့္ၿပီး ခန္းေအာင္တည္။ လုိေသးရင္ ေရထပ္ထည့္ပါ။
ဒီကအင္ဥမွာ ေျပာစရာတခုရွိတာက ျမန္မာျပည္က အင္ဥလုိ မႏုပါဘူး။ သားေရဖတ္နဲ ့ နည္းနည္းဆင္တယ္။ ဒါေပမယ့္လည္း အလြမ္းေျပ ရွားရွားပါးပါး လူတကာ မနာလုိျဖစ္ရတ့ဲဟင္းေတာ့ စားလုိက္ရတာေပါ့ေလ။
No comments:
Post a Comment