Thursday, November 17, 2011

မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ ဝက္သား၊ ပဲၾကာဇံ ဟင္းခ်ဳိႏွင့္ တို႔ဟူးေၾကာ္

တစ္ေန႔က ျမိဳ႕ျပင္ကိုေရာက္ေတာ့ အဲ့ဒီက ေစ်းထဲမွာ မွ်စ္ခ်စ္ေတြ႕တာနဲ႔ တစ္ထုပ္ဝယ္လာျပီး ဒီေရာက္ကတည္းက တစ္ခါမွ မခ်က္စားဖူးတဲ့ မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ ဝက္သားခ်က္မယ္လို႔ စိတ္ကူးလိုက္ပါတယ္။
တစ္ခါမွ မခ်က္ဖူးေတာ့ သူမ်ားေတြ ဘယ္လိုခ်က္လဲ လိုက္စနည္းနာဦးမွဆိုျပီး ၾကည့္လိုက္ေတာ့ ဗစ္စတာ က ေလာေလာလတ္လတ္ၾကီး ခ်က္ထားတာမို႔ သူ႔ကိုပဲ ေမးလုိက္ေတာ့ သူေျပာတဲ့နည္းက အရမ္းလြယ္ပါတယ္။ အဲ့ဒါနဲ႔ သူနည္းနဲ႔ ခ်က္လိုက္မယ္ဆုိျပီး ထုံးစံအတိုင္းနဲနဲကြန္႔တာကလြဲလို႔ သူေျပာသလိုပဲ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။

မွ်စ္ခ်ဥ္ေတြကို ေရေဆးျပီး ကိုယ္လိုခ်င္သေလာက္ အေနေတာ္အရြယ္ ဓါးနဲ႔ လွီးျဖတ္ထားပါတယ္။ ဗစ္က ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ေတြ မထည့္ခိုင္းေပမယ့္ အိမ္မွာ စားတုန္းက ပါသလားလို႔ ထင္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္လုံးကို အေစ့ထုတ္ျပီး ၁၂ပိုင္း ပိုင္းထည့္လိုက္ပါတယ္။
ဝက္သား သုံးထပ္သားကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္၊ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ ကုန္ေနတာနဲ႔ င႐ုတ္သီးေျခာက္ ၅ေတာင့္ကို ေရစိမ္ျပီး ညက္လုနီးပါးျဖစ္ေအာင္ ေထာင္းထည့္ပါတယ္။
ျပီးရင္ လက္အိပ္စြပ္ျပီး သမေအာင္ နယ္ပါတယ္။
ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကို မွ်စ္ခ်ဥ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဝက္သား၊ ဆီ အနည္းငယ္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္၊ ေရျမဳပ္လုနီးပါးထည့္ျပီး တည္ထားပါတယ္။ ညကတည္းက ခ်က္ထားတာမို႔ ေရကို နည္းနည္းခမ္းေအာင္ တည္လိုက္ပါတယ္။
မနက္ စားခါနီးမွ ေရထပ္ထည့္ျပီး ထပ္တည္ျပီးတဲ့အခါ ဆီက်န္၊ ေရက်န္ ခ်ဥ္၊ငံ၊စပ္ မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ ဝက္သားဟင္းတစ္ခြက္ကို သုံးေဆာင္ရန္ အသင့္ ရပါျပီရွင္။
အစပ္ေျပ ပဲနီေလးဟင္းခ်ဳိပါ။
ေမႊးတံဆိပ္ ပဲစိမ္းမႈန္႔နဲ႔ က်ဳိထားတဲ့ တိုဟူးကို ေၾကာ္ထားတာပါ။ ဒီတစ္ခါပဲ တိုဟူးေၾကာ္ကို ဆိုင္ေတြလိုနီးပါး အေနနဲ႔ ရဖူးေတာ့တယ္။ :)

တို႔ဟူးက်ဳိနည္းကို တစ္ခါက (ေမလတုန္းက) မ႐ုိ႕စ္က ေမးထားဖူးတယ္။ အခုေတာ့ မ႐ို႕စ္ နည္းရသြားျပီလား မသိဘူး။

ဒီတစ္ေခါက္ က်ဳိခဲ့တဲ့နည္းေလးက ပဲစိမ္းမႈန္႔နဲ႕ ေရကို ဆတူထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္႔ ပါေလ႐ုံထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ျပီး က်ိဳတာပါ။ အိုးထဲက ပဲရည္ေတြကို နာရီစက္တံလည္သလို ဆက္တိုက္ ပတ္္ေမႊြေပးေနပါတယ္။ ေျပာင္းျပန္ ျပန္မေမႊပါဘူး။ ေတာ္ေတာ္ကို ေမႊရခက္လာေလာက္ေအာင္ ပ်စ္လာျပီဆိုရင္ မီးပိတ္ျပီး ပန္းကန္ အပက္ထဲထည့္၊ မ်က္ႏွာျပင္ကို အတတ္ႏိုင္ဆုံးညွိေပးျပီး အေအးခံထားပါတယ္။ တိုဟူးထဲကို ဓားဦးခၽြန္စိုက္ၾကည့္လိုက္လို႔ ဘာမွကပ္ပါမလာဘူးဆိုရင္ တိုဟူးခဲ ရပါျပီ။

Tuesday, November 15, 2011

ထိုင္းႏိုင္ငံ ေရေဘးအႏၱရာယ္ႏွင့္ ေရၾကီးဟင္းမ်ား

ခရီးေတြသြား၊ ေနမေကာင္းေတြျဖစ္၊ ေရေတြၾကီး၊ စာေတြပိ၊ အိမ္မွာသုံးေနတဲ့ ကြန္ပ်ဴတာကပ်က္၊ ႐ုံးမွာက ဘေလာ့ဂ္စေပါ့ထဲ ဝင္မရနဲ႔ ပို႔စ္ေတြ မေရးျဖစ္တာ အရမ္းကို ၾကာသြားတယ္။ ကိစၥမ်ားေျမာင္ လူတို႔ေဘာင္ဆိုတာ မွန္လိုက္တာ။

စာေတြ မေရးျဖစ္သလို ဟင္းလည္း အရင္ကေလာက္ မခ်က္ျဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာသြားတယ္။ ၾကာဆို ေရေတြစၾကီးေတာ့ ေရကသာ အိမ္ဘက္ေရာက္မလာတယ္.. ပထမ ၂-၃ပါတ္ေလာက္က အစားအေသာက္ ဝယ္ရတာေတြ အရမ္းကို ရွားပါးခက္ခဲသြားတာ။ ဆန္၊ ၾကက္ဥ၊ ေခါက္ဆြဲနဲ႔ အာလူးေၾကာ္ေတြကို ၂ပါတ္စာေလာက္ ဝယ္ထားျပီး အဲ့ဒါေတြက အထားခံတဲ့ အစာေတြဆိုေတာ့ ေရၾကီးခဲ့ရင္ အဲ့ဒါေတြနဲ႔ အသက္ဆက္ရမယ္ဆိုျပီး ဝယ္ထားလိုက္တာ။ ဒါေတာင္ လြယ္လြယ္ကူကူ ေပါေပါမ်ားမ်ား ဝယ္လို႔ မရဘူး။ အိမ္နားက စူပါမားကတ္မွာ ဝယ္မရလို႔ ကားစီးသြားရတဲ့ ေနာက္စူပါတစ္ခုကို မနက္ပိုင္း ၉-၁၀နာရီေလာက္ ေစာေစာသြားဝယ္မွ ပစၥည္းျပန္ျဖည့္ျပီးခါစမို႔ ဝယ္လို႔ရတာ.. ညေနဘက္မ်ားသြားလို႔ကေတာ့ ဘာမွ သိပ္မရွိေတာ့ဘူး။ ေနာက္ ေရၾကီးလို႔ မီးျပတ္ခဲ့ရင္စားဖို႔ဆိုျပီး ဟင္းနည္းနည္းခ်က္ထားလိုက္ပါတယ္။ဒီလိုနဲ႔ ၁ပါတ္ျပီး ၁ပါတ္သာၾကာသြားတယ္.. အစာေတြလည္း ဝယ္စုထားလိုက္၊ စားလို႔ကုန္သြားလိုက္၊ ျပန္ျဖည့္လိုက္သာ ျဖစ္သြားတယ္.. ေရကေတာ့ ခုထိ ေရာက္မလာပါဘူး။

ဘန္ေကာက္ပို႔စ္ထဲမွာ ေရးထားတာ တစ္ခ်ဳိ႕လူေတြက ေရၾကီးေတာ့ ပစၥည္းေတြေတာ့ ေစ်းတက္ေတာ့မွာပဲဆိုျပီး အမ်ားၾကီးကို ဝယ္သိမ္းထားတာ.. သတင္းေရးသူက စူပါတစ္ခုမွာ ေစ်းဝယ္သူ အမ်ဳိးသမီးတစ္ေယာက္က ဖုန္းနဲ႔ သူ႔မိတ္ေဆြကို ပစၥည္းေတြ ဝယ္သိမ္းထားဖို႔၊ သူဆို ကေလးႏို႔မႈန္႔ေတြကို တစ္ႏွစ္စာေလာက္ ဝယ္သိမ္းထားလိုက္ျပီျဖစ္ေၾကာင္း၊ ခုလည္း ရသေလာက္ ထပ္လာဝယ္တာျဖစ္ေၾကာင္း၊ ေနာင္ဆို ေစ်းေတြတက္၊ ပစၥည္းေတြျပတ္ျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း လွမ္းေျပာေနတာကို ၾကဳံရတယ္ ေျပာပါတယ္။ ကိုယ္လိုတဲ့ပစၥည္းက သူမ်ားလည္း လိုမွာပဲ.. ဒုကၡေရာက္ခ်ိန္မွာ မွ်မွ်တတ လိုသေလာက္ေလးပဲ ဝယ္မယ္ဆိုတဲ့ စိတ္မရွိၾကတာမ်ားလို႔လည္း ပစၥည္းျပတ္တာေတြ အဲ့ေလာက္ျမန္သြားတာျဖစ္မွာ။ ႐ုပ္ဝတၱဳေတြ ဘယ္ေလာက္ပဲ တိုးတက္တိုးတက္၊ စိတ္ဓါတ္က လိုက္ပါမလာတာ စိတ္မေကာင္းစရာပါပဲ။

ေရၾကီးတဲ့အထဲမွာ မပါေပမယ့္ ေရေဘးဒုကၡက ျခင္ေတြ၊ ပိုးေကာင္ေတြအေနနဲ႔ ေရာက္လာပါတယ္။ တစ္ရက္၊ တစ္ရက္ ညေန ၆နာရီေလာက္မွာမွ တံခါးေတြ၊ ျပတင္းေပါက္ေတြကို အကုန္မပိတ္လို႔ကေတာ့ ျခင္ေတြ၊ ပိုးေကာင္ေတြ ဝင္လာလိုက္တာ နံရံအျဖဴမွာ မည္းမည္းလႈပ္ေနေအာင္ကို မ်ားတာ.. ေၾကာက္စရာေတာင္ ေကာင္းတယ္။ အစက သတိမထားမိခင္မွာ ျခင္ေတြ အမ်ားၾကီးဝင္လာေတာ့ စပေရးမႈတ္ျပီး အခန္းကို ပိတ္ခဲ့၊ အျပင္ခဏထြက္၊ မိနစ္၂၀-၃၀ေလာက္မွျပန္လာေတာ့ ၾကမ္းျပင္ေပၚမွာ ျခင္ေတြ၊ ပိုးေကာင္ေတြက အတုံးအရုံးပဲ.. ဘယ္ေလာက္မ်ား မ်ားသလဲ သိခ်င္တာနဲ႔ ေရၾကည့္ေတာ့ ၂၅၀-၃၀၀ေလာက္ရွိတယ္။ ဒီအတိုင္းသာ ထားမိလို႔ကေတာ့ အပ္ခ်ဳပ္စက္ထဲ ထည့္အခ်ဳပ္ခံရသလိုကို ျဖစ္မွာ။

ေရၾကီးမယ္ဆိုျပီး သတင္းစၾကီးတုန္းက လန္႔ဖ်န္႔ျပီး ညေနမွာ ေစ်းဝယ္ျပီး မနက္၁နာရီခြဲ၊ ၂နာရီေလာက္အထိ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ခဲ့တဲ့ ေရၾကီးဟင္းေတြပါ။


ၾကက္ေၾကာ္ - ၾကက္သားကို ဆား၊ ဆႏြင္း ပါေလ႐ုံ၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔တိုနဲ႔ နယ္ႏွပ္ထားျပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။ သိပ္မာသြားမွာစိုးလို႔ ၾကြပ္ေနေအာင္မေၾကာ္ဘဲ အသားတင္းျပီး အတြင္း၊ အျပင္က်က္႐ုံပဲ ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။






အာလူးသီး၊ ၾကက္သားေၾကာ္ - ၾကက္သားကို ခပ္ေသးေသးတုံးျပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ သင့္႐ုံနဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။ အာလူးေတြကိုလည္း ၾကက္သားလိုပဲ ခပ္ေသးေသးတုံးျပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံနဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။ ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီပူေတာ့ ၾကက္သားေတြထည့္လုံး၊ အာလူးသီးထည့္ ေမႊ၊ ေရသင့္႐ုံထည့္ျပီး ေရခန္း လုံးခ်က္ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ ေရခန္းခါနီးမွာ မဆလာတစ္ထုပ္ထည့္၊ ေမႊျပီး မီးပိတ္ထားလိုက္ပါတယ္။

အရင္က ဟင္းခ်က္ရင္ မဆလာထည့့့္ခ်က္ေလ့ သိပ္မရွိေတာ့ အစ္မက မဆလာမၾကိဳက္တာကို သတိမထားမိလိုက္ဘူး။ အဲ့လိုနဲ႔ တစ္ေယာက္ထဲလည္း စားမကုန္၊ ေနာက္ပိုင္းမွာ ပုံစံေျပာင္းျပီး သီးစုံ ဘဲဥ ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္တာလည္းမကုန္နဲ၊႔ ၾကာသြားျပီး သြန္ပစ္လိုက္ရတဲ့စခန္းကို ေရာက္သြားတဲ့ ဟင္းေလးပါ။

ၾကက္ဥျပဳတ္

ဒါကေတာ့ ေရၾကီးလို႔ မီးျပတ္ရင္ ဒီအတိုင္း မသိုးဟင္းအျဖစ္စားဖို႔ ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥေတြထဲက တစ္ခ်ိဳ႕ပါ။ ေနာက္ပိုင္းမွာ ၾကက္ဥေတြက ဝယ္မရေလာက္ေအာင္ ရွားသြားျပီး၊ ဝယ္လို႔ရျပန္ေတာ့ အရမ္းကို ေသးတဲ့ ၾကက္ဥေတြ၊ ဘယ္ေလာက္ေတာင္ေသးလဲဆိုတာ မွန္းၾကည့္လို႔ ရေအာင္ မနက္စာ ေပါင္မုန္႔နဲ႔စားဖို႔ ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥေၾကာ္ပုံေလးပါ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ပုံမွန္က တစ္ေယာက္ တစ္လုံးေၾကာ္ရင္ မနက္စာစားလို႔ရျပီ။ အခုေတာ့ ေသးလြန္းလို႔ ၂လုံးစီေၾကာ္မွ ရတယ္။

အခ်ဳိပြဲ သလဲသီး



Monday, November 14, 2011

၂၀၁၁ ဘေလာ့ဂ္ေဒး အမွတ္တရ

မ႐ုိ႕စ္က ဘေလာ့ဂ္ေဒး (၃၁ရက္ ၾသဂုတ္လ ၂၀၁၁) အတြက္ဆိုျပီး ၾသဂုတ္လ ၂၄ရက္ေန႔ကတည္းက တဂ္ထားတာ အလုပ္ေတြ႐ႈပ္၊ အ႐ႈပ္ေတြလုပ္နဲ႔ ခုဆို ဘာလိုလိုနဲ႔ ၃လေလာက္ေတာင္ရွိသြားျပီ။ အဲ့ဒီတဂ္ပို႔ မေရးျဖစ္မခ်င္း တျခားပို႔စ္ေတြ မေရးဘူးလို႔ ဆုံးျဖတ္ထားတာ ရက္က လသာေျပာင္းသြားတယ္ မေရးျဖစ္၊ မေရးျဖစ္ပဲ ျဖစ္ေနလို႔ ဒီေန႔ေတာ့ ျဖစ္ေအာင္ေရးမွပါဆိုျပီး အားခဲျပီး ေရးလိုက္ပါတယ္။

က်မ ဘေလာ့ဂ္ စလုပ္ျဖစ္တဲ့ အေၾကာင္းက ျမန္မာလိုေရးခ်င္လို႔ပါ။ အရင္က အမ်ားစုေရးၾကတဲ့ ဝဘ္ဆိုဒ္တစ္ခုမွာ အေပ်ာ္ေရးဖူးပါတယ္။ က်မေရးထားတာေတြကို အစ္မကို ျပေတာ့ သူက ေနာက္မေရးပါနဲ႔လား.. ေရးထားတာေတြက မေကာင္းေတာ့ ရွက္စရာၾကီးလို႔ အားေပးရွာတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဘယ္သူပဲ ဘယ္လိုပဲေျပာေျပာ ေရးခ်င္တဲ့စိတ္ကရွိေနေတာ့ ဆက္ေရးတာပါပဲ။

ေနာက္ပိုင္း အားတဲ့အခ် ျမန္မာဘေလာ့ဂ္ေတြ ဖတ္ေတာ့ မႏိုင္းႏိုင္းစေနက က်မအတြက္ ေန႕စဥ္ထုတ္သတင္းစာလိုပဲ။ တေန႔မဖတ္ရ မေနႏိုင္ဘူး။ ကိုညီလင္းဆက္၊ ကိုရန္ေအာင္၊ မခြန္ျမလႈိင္၊ မအိမ့္ခ်မ္းေျမ႕၊ မမိုးခ်ဳိသင္း ဘေလာ့ဂ္ေတြလည္း သြားဖတ္ျဖစ္တယ္။ တျခားဘေလာ့ဂ္ေတြေတာ့ သိပ္မဖတ္ျဖစ္ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း ဘေလာ့ဂ္ေတြ လုပ္ၾကတာမ်ားေတာ့ ကိုယ္လည္းလုပ္ခ်င္လာတယ္။ အဲ့ဒီေတာ့ က်မ စိတ္အဝင္စားဆုံး၊ ေရးမယ္ဆိုရင္ေခါင္းထဲကေနစာထြက္လာတာ အလြယ္ဆုံးျဖစ္မယ့္ အစားအေသာက္အေၾကာင္းကို ေရးမယ္လို႔ ဆုံးျဖတ္လိုက္တယ္။

ကိုယ့္ကုိယ္ကို အစားအေသာက္ အဲ့ေလာက္စိတ္ဝင္စားမယ္လို႔ အရင္က မထင္ခဲ့မိဘူး။ ကိုယ့္ႏိုင္ငံအျပင္ေရာက္လို႔ ကိုယ္တိုင္မွ မခ်က္ရင္ စားခ်င္တာမစားရတဲ့ဘဝေရာက္မွ ထမင္း၊ ဟင္းကို ေသခ်ာစခ်က္ျဖစ္ခဲ့တယ္။ ေနာက္ပိုင္းက်ေတာ့ ဟင္းခ်က္ရတာကို ေပ်ာ္လာျပီး ေလွ်ာက္လက္တည့္စမ္းေတာ့တာပဲ။ သူငယ္ခ်င္းေတြကေျပာတယ္.. က်မက ဟင္းခ်က္တာမဟုတ္ဘူး experiment ေလွ်ာက္လုပ္ေနတာလို႔။ ဘယ္လိုပဲျဖစ္ျဖစ္ ခ်က္ျပီးရင္ စားေပးမယ့္သူေတြရွိတာ ေတာ္ေတာ္ကံေကာင္းတယ္ ေျပာရမယ္။တစ္ေယာက္ထဲရွိတဲ့အခ်ိန္ဆိုရင္ ခ်က္ခ်င္တာ ခ်က္ဖို႔ သိပ္မလြယ္ဘူး။ တစ္ေယာက္စာခ်က္တာ သိပ္လက္ေပါက္ကပ္တာဆိုေတာ့ ပုံမွန္အတိုင္းပဲခ်က္၊ ဗူးထဲထည့္၊ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္သိမ္း၊ ေနာက္ေန႔ျပန္ေႏြးစားနဲ႔ သိပ္အလုပ္႐ႈပ္တာပဲ။

အစားအေသာက္နဲ႔ပါတ္သတ္တဲ့ ဘေလာ့ဂ္ေလးကို စလုပ္ျဖစ္ျပီး ေနာက္ပိုင္းမွာ ကိုယ့္လိုပဲ အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္ ဘေလာ့ဂါေတြကိုေတြ႕၊ သူတို႔ဆီက နည္းေတြယူ၊ ေလွ်ာက္စမ္းလုပ္ၾကည့္နဲ႔ ေတာ္ေတာ္ေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္။ မ်ားေသာအားျဖင့္ သြားျဖစ္တဲ့ဘေလာ့ဂ္ေတြက မ႐ို႕ (မ႐ို႕ဆီက မုန္႔ဖုတ္တာေတြဖတ္ျပီး အိမ္မွာ စမ္းလုပ္ၾကည့္တာ ၂ခါ၊ ၃ခါေလာက္၊ စိတ္မွန္းနဲ႔ပဲလုပ္ျပီး အေသအခ်ာခ်ိန္မလုပ္ေတာ့ အကုန္ပ်က္တာပဲ။ အဲ့လိုပ်က္တာကိုလည္း စားမယ့္သူရွိတယ္။ :D)၊ ေနာက္ မအိုင္ဗီ၊ မ႐ို႕ရွာရြန္၊ မေခ်ာ၊ မေဘဘီ၊ မစႏၵကူး၊ စူးႏြယ္၊ အန္တီတင့္၊ အန္တီဦး၊ အက္ဒီခ်မ္း၊ မမိုးေကာင္းသူ၊ မလုလု၊ ေနာက္ဘယ္သူေတြရွိေသးလဲ ေသခ်ာေတာင္ မမွတ္မိေတာ့ဘူးရယ္။ အဆက္ျပတ္တာလည္း နည္းနည္းၾကာသြားလို႔။ က်န္သြားတဲ့သူေတြကို ေဆာရီးပါ။ စိတ္ဝင္စားတာက အစားအေသာက္ဆိုေတာ့ အစားအေသာက္အေၾကာင္းေရးတဲ့သူေတြဆီပဲ သြားျဖစ္တာမ်ားေနတယ္။ အဲ့ဒီကေနမွ နည္းေတြလည္း သြားသြားယူရတာဆိုေတာ့။ မွတ္မွတ္ရရ မစႏၵကူးရဲ႕ မွ်စ္ေထာင္းေလးကို ေတာ္ေတာ္သေဘာက်ဖူးတယ္။ တျခားဟင္းခ်က္နည္းေတြ ေရေရရာရာမသိရင္လည္း အေပၚကဘေလာ့ဂ္ရွင္ေတြဆီပါတ္သြား၊ လိုက္ရွာျပီး ခ်က္ၾကည့္ရတယ္။ ၾကည့္တာေတြက မ်ားသြားရင္ ဘယ္သူဆီကနည္းကို ယူခဲ့လဲ မမွတ္မိေတာ့ဘူး။ ဒီလိုနဲ႔ အျပင္မွာ မျမင္ဖူးေပမယ့္ အြန္လိုင္းကေနပဲ ဘေလာ့ဂ္ေတြသြားလည္ရင္း အြန္လိုင္းကေန ခင္မင္စရာေကာင္းတဲ့သူေတြ အေတာ္မ်ားမ်ားနဲ႕ ေတြ႕ခဲ့ရပါတယ္။

အခုဆိုရင္ ဘေလာ့ဂ္ေဒးကို ေက်ာ္သြားတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာတာ တစ္ေၾကာင္း၊ က်မက လူမႈေရး အားနည္းလို႔ရယ္၊ ဘေလာ့ဂ္လည္ အားနည္းလို႔ရယ္ေၾကာင့္က တစ္ေၾကာင္း ဘယ္သူအသစ္၊ ဘယ္သူအေဟာင္းဆိုတာကို မသိလို႔ ဘေလာ့ဂါအသစ္၅ေယာက္ကို ေရးမျပႏိုင္တာလည္း ေဆာရီးပါရွင္။

အင္တာနက္စာမ်က္ႏွာေပၚမွ စာေရးသူမ်ားအားလုံး (ခ) ဘေလာ့ဂါမ်ား အားလုံး မိမိႏွစ္သက္ရာ စာေတြေရးရင္း ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ...

ဝန္ခံခ်က္။ ။ဓါတ္ပုံကို Purple Vine ထံမွ ေတာင္းယူပါတယ္။